Od nekdaj je bila glede svoj telesne podobe negotova. Foto: EPA
Od nekdaj je bila glede svoj telesne podobe negotova. Foto: EPA

Čeprav je Bella Hadid do zdaj vztrajala, da nikoli ni šla pod nož, je v nedavnem intervjuju z revijo Vogue razkrila, da si je v najstništvu operirala nos. Dejstvo, da se je za poseg sploh odločila, pa zdaj obžaluje. "Želim si, da bi obdržala nos svojih prednikov," je dejala manekenka, ki je operacijo opravila pri rosnih 14 letih.

Yolanda in Gigi. Foto: EPA
Yolanda in Gigi. Foto: EPA

Javnost se je nad informacijo, koliko je bila stara, ko je imela lepotno operacijo, zgrozila, nato pa se je plaz kritik vsul predvsem na njeno mamo Yolando, ki ji je to sploh dovolila. 58-letno nekdanjo manekenko nekateri tudi obtožujejo, da je svojo hčer celo spodbujala k trajni spremembi videza.

"Razen, če ji nekdo tolikokrat izpostavi določeno telesno značilnost, da se glede te začne počutiti negotova, si nobena 14-letnica ne zaželi plastične operacije," je zapisal eden izmed uporabnikov družbenih omrežij, ki meni, da za tako odločitvijo pri tako mladih letih zagotovo tiči razlog. "Za Yolando obstaja poseben kraj v peklu," je zapisal drugi nezadovoljni oboževalec, eden izmed tistih, ki meni, da je bila Bella za poseg občutno premlada, ravnanje nekdanje zvezde resničnostnega šova Resnične gospodinje Beverly Hillsa pa naj bi dokazovalo, da ni dobra mama.

Vedno so jo primerjali s starejšo sestro Gigi

Glede plastičnih operacij v Združenih državah Amerike sicer ni posebnih zakonov, za operacijo nosu pa velja, da se lahko izvede, ko je nos opravil 90 odstotkov svoje rasti – pri dekletih lahko že pri 13 letih. Čeprav glede tovrstnih operacij Bella nima težav, je zatrdila, da to ni zanjo, njen edini poseg naj bi bil tako le na nosu.

V intervjuju je sicer razkril tudi to, da je bila v primerjavi s starejšo sestro Gigi vedno bolj zaprta, počutila se je tudi manj privlačno. To naj bi ji govorili tudi drugi ljudje, tako pa je bila prepričana, da si ne zasluži biti manekenka. "Vedno se vprašam, kako se dekle, ki je tako negotova, se spopada s tesnobo, depresijo, težavami s telesno podobo in prehrano, ki sovraži, da se je kdo dotakne, lotilo takega posla," je dejala, a pojasnila, da je z leti postala dobra igralka – navzven se je začela smehljati, zdela se je močna, ves čas pa se je počutila, da mora nekaj dokazovati.

Yolanda je sicer že znana, da je o tem, kaj je potrebno za uspeh v industriji šovbiznisa, s svojima hčerkama "brutalno odkrita". V preteklosti jima je že v najstniških letih tako delila nasvete glede diet, 17-letni Gigi je prepovedala igrati odbojko, ker naj bi postala preveč "možata", vse pa je upravičevala z domnevnim dejstvom, da se je, če nekdo želi zgraditi kariero, včasih treba odpovedati zadevam, ki jih ima rad.