Foto: AP
Foto: AP

Savannah Guthrie, voditeljica priljubljene oddaje Today, je 66-letnega milijarderja naravnost vprašala, kaj je privedlo do njegove ločitve. “Ste bili nezvesti? Je bil to eden od razlogov za ločitev?” je vprašala Guthrie. "Zagotovo sem storil napake in za to prevzemam vso odgovornost," ji je odgovoril. “Mislim, da na tej točki iti v podrobnosti ni konstruktivno, ampak da, povzročil sem bolečino, za kar se počutim obupno."

Potem ko sta Bill in Melinda maja lani sporočila, da se ločujeta, je Gates priznal, da je imel "pred skoraj 20 leti zunajzakonsko razmerje" z eno od uslužbenk Microsofta. Ko so 57-letno Melindo marca v oddaji Sunday Morning vprašali, ali je imel njen nekdanji mož več afer, je odgovorila zgolj s "to so vprašanja, na katera mora odgovoriti Bill".

Gates pravi, da je bila ločitev “nedvomno žalostna" za njegovo družino. “Nosim odgovornost, da sem povzročil veliko bolečine svoji družini. Težko leto je bilo. Sem pa vesel, da gremo zdaj vsi končno naprej," je dejal Gates, ki se je z nekdanjo ženo oktobra udeležil tudi poroke njune hčerke Jennifer. “Z Melindo še naprej delava skupaj, tako da je bilo nekaj časa žalostno in tragično, ampak zdaj greva oba naprej."

Soustanovitelj Microsofta je priznal, da mu je bilo težko slišati Melindo, ki je v intervjuju za CBS razlagala, kako je ležala na tleh kopalnice in jokala med njunim zakonom. “To je bilo zelo težko. V najinem zakonu sva imela veliko svetlih trenutkov: najine otroke, najin sklad, uživala sva. Tako, da se je zdaj težko navaditi na novo življenje. Vem, da je vsaka ločitev drugačna, ampak na koncu gre za popolno spremembo. Partnerja sva bila. Nekako sva odrasla skupaj, vse to se je zdaj spremenilo.”

Jeffrey Epstein je bil znan poslovnež in obsojeni pedofil, ki je imel med strankami, ki jim je priskrbel mlada dekleta, tudi kar nekaj slavnih in bogatih oseb.  Foto: Reuters
Jeffrey Epstein je bil znan poslovnež in obsojeni pedofil, ki je imel med strankami, ki jim je priskrbel mlada dekleta, tudi kar nekaj slavnih in bogatih oseb. Foto: Reuters

Obžaluje druženje z Epsteinom

Gates, ki je bil v oddaji, da bi promoviral svojo knjigo Kako preprečiti naslednjo pandemijo, je priznal tudi, da bi moral upoštevati Melindin nasvet in se ne spoprijateljiti z milijarderjem, poslovnežem in pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

“Zakaj ste se še kar srečevali z njim? Ko ste ga spoznali, je bil že obsojen zaradi spolnih zločinov. Obžalujete to?" ga je vprašala Guthrie in ob tem izpostavila, da je Melinda prav to Billovo navezo z Epsteinom navedla kot eno od jabolk spora v njunem zakonu.

“Zagotovo sem storil veliko napako, ne le, da sem se srečal z njim prvič, ampak da sem se večkrat srečeval z njim. Za cilj sem si zastavil zbrati denar za svetovno zdravje. Nisem se zavedal, da sem s temi srečanji skoraj zminimaliziral neverjetno grozljive stvari, ki jih je počel. To bi dodal na svoj seznam velikih napak. Melindin nasvet je bil v tistem primeru zelo na mestu in bi ga moral precej prej upoštevati.”

Melinda je v intervjuju povedala, da je ob srečanju z Epsteinom nemudoma začutila "velik fizičen odpor". Gates zdaj priznava: "Slab človek je bil, da. Z razlogom sem sicer verjel, da bodo najina srečanja vodila do nečesa dobrega. Ne bi jih smel imeti.”