Leto 2005 za Peta ni bilo najboljše. Foto: EPA
Leto 2005 za Peta ni bilo najboljše. Foto: EPA
Pete Doherty
Pete se je po tretji aretaciji resnično zelo prestrašil, saj so policisti že siti njegovih škandalov. Foto: EPA

Policisti so nekdanjega fanta Kate Moss v nedeljo zjutraj ustavili v vzhodnem delu Londona, kjer naj bi brezciljno krožil s svojim avtomobilom.

Družbo so mu delali trije prijatelji, Pete pa naj bi bil, po besedah policistov, očitno pod vplivom alkohola ali mamil. Sumljive snovi, ki so jih našli v avtomobilu pevca skupine Babyshambles, so poslali na analizo, Peta pa so po plačilu varščine izpustili. Najdena mamila naj bi bila kategorije A, v katero sodita tudi kokain in heroin.

Letošnja jesen za Dohertyja ni bila najboljša. Potem ko so njegovo dekle Kate Moss zasačili pri uživanju kokakina, so Peta oktobra na koncertu njegove skupine aretirali, a je bil zelo hitro izpuščen.

Policisti so siti Petovih obljub
Naslednja aretacija se je zgodila že 30. novembra, le dan potem, ko se je Pete vrnil iz rehabilitacijske klinike v Arizoni - ponovno so ga aretirali zaradi suma posedovanja mamil kategorije A. Le nekaj dni kasneje naj bi sledila še ena aretacija. Nedeljsko srečanje s policisti je bilo torej že tretje v treh tednih.

Če bodo Peta spoznali za krivega vseh točk obtožnice, naj bi mu grozilo celo do sedem let zaporne kazni.

Neki Petov prijatelj je pojasnil, v kakšni stiski se je znašel Pete: "Zadnja aretacija je bila za policiste kaplja čez rob in Pete se boji najhujšega. Sodišče mu je izdalo tri obtožnice zaradi posedovanja cracka in heroina. Policisti so zelo skeptični do vseh njegovih obljub. Vedno ko ga po plačilu varščine izpustijo, jim ponovno prekriža pot."