Kmalu z zaobljenim trebuščkom? Foto: EPA
Kmalu z zaobljenim trebuščkom? Foto: EPA
Carla Bruni-Sarkozy in Nicolas Sarkozy
Poročila sta se drugega februarja lani v Elizejski palači v Parizu. Foto: EPA

Brunijevo, ki je nekaj več kot leto dni poročena s francoskim predsednikom Sarkozyjem, so v intervjuju za revijo Madame Figaro vprašali, ali si želi še enega otroka. Dejala je: "Seveda, to bi si želela, ampak ne vem, če bom pri teh letih še lahko zanosila. Če mi bo mati narava to preprečila, pa bom posvojila enega. Nisem obsedena s tem, da bi morali imeti moji nasledniki mojo kri, saj sem prepričana, da lahko zelo tesne vezi z otrokom navežeš tudi brez njih," je bila odkrita.

Ona enega, on že tri
Nekdanja manekenka in pevka ima iz prejšnjega zakona že sedemletnega sina, 54-letni Sarkozy pa ima še pestrejšo preteklost - iz dveh zakonov ima tri otroke. Da je hiša že zdaj polna, se zaveda tudi Carla: "Sama imam sina, Nicolas ima tri otroke, zato res ne morem reči, da si obupno želiva naraščaja, da nama manjka otroška družba."

Ves čas pod žarometi medijev
Carla in Nicolas sta se spoznala novembra leta 2007, le nekaj tednov za tem, ko se je francoski predsednik ločil od svoje druge žene Cecilie. Kot je Sarkozy razkril pozneje, je Carlo zasnubil po komaj dveh urah poznanstva, se nato z njo ob velikem navalu medijev odpravil na potovanje v Egipt, na skrivaj pa sta se poročila tri mesece pozneje.

Carla je nato svojega moža spremljala na mnogo obiskih v tujini, izdala zgoščenko in se pojavila na več naslovnicah. Ker sta bila tako pogosta v medijih, so se začeli pojavljati tudi očitki, da Sarkozy svojemu zasebnemu življenju posveti preveč časa, saj bi se moral v časih gospodarske krize ukvarjati bolj z reševanjem težav države.

Sarkozy bere, kako da ne?
Brunijeva je v intervjuju tudi ostro zavrnila namige, da več ve o različnih kulturah in navadah po svetu, kot njen mož: "O desničarjih, še posebej pa o mojem možu, kroži stereotip, da so šibki pri kulturi in obnašanju. Nekoč sem celo prebrala članek o tem, da Nicolas še nikoli v življenju ni prebral knjige! Resnica pa je, da vse proste dneve počne prav to - bere." Po njenih besedah se Sarkozy trenutno ukvarja z deli Jean-Paula Sartra in Alexandra Dumasa.

A. P.