Pred sodiščem je Sheena pričakala množica oboževalcev, ki jih je igralec navdušeno pozdravljal in jim pošiljal poljube. Foto: Reuters
Pred sodiščem je Sheena pričakala množica oboževalcev, ki jih je igralec navdušeno pozdravljal in jim pošiljal poljube. Foto: Reuters

Zvezdnik nanizanke Dva moža in pol se je tako s privolitvijo v 30-dnevno odvajanja, 36 ur obveznega tečaja obvladovanje jeze in 30-dnevno pogojno kazen izognil zaporu. Igralec ima zdaj 30 dni časa, da se "oglasi" v rehabilitacijskem centru Promises, a verjetno mu tudi te kazni ne bo treba odslužiti - njegov odvetnik Yale Galanter je namreč sodniku pojasnil, da je Sheen letos že preživel 93 dni na zdravljenju in da bi se to lahko upoštevalo.

"O tem smo se že pogovarjali in se še bomo," je medijem zatrdil Galanter in dodal, da je zdaj odvisno od centra, koliko dni zdravljenja mu bodo priznali.

Še junija se je govorilo o zaporu
Sheen bi sicer moral pred sodnika že junija, a je prosil za preložitev obravnave, ker je imel delovne obveznosti. Takrat se je še govorilo o tem, da bo kaznovan s 30-dnevnim zaporom, a si je Martin Beeson, okrožni državni tožilec v Aspnu, v tem času premislil. Beeson je pojasnil, da so pri dogovarjanju o kazni upoštevali tudi to, da Sheen nima kartoteke in da so že pred tem igralcu prepovedali nošenje orožja, kot to določa zakon, ki obravnava družinsko nasilje. Poleg tega je zvezdnik že opravil 36-urni tečaj obvladovanja jeze, zaradi česar si je prislužil tudi pohvalo sodnika Jamesa Boyda.

Kot je znano, sta se Sheen in njegova žena Brooke lani na božični dan močno sporekla, ker je ona zahtevala ločitev. Igralec jo je besedno napadel, nato pa ji celo grozil z nožem. Kasneje je zvezdnik policiji priznal, da je izgubil živce, ker je Muellerjeva omenila ločitev, saj naj bi ga močno zaznamovala ločitev od druge žene Denise Richards, s katero sta se dolgo časa borila tudi za skrbništvo nad hčerkama Sam in Lolo.

Poskusila sta znova
Sheen je takoj po napadu dobil prepoved približevanja Brooke in otrokoma, a je sodišče zahtevo februarja, na željo Muellerjeve, ki se je odločila z možem poskusiti znova, umaknilo. Od takrat sta oba precej časa preživela na odvajanjih (igralka je priznala, da sta tistega usodnega božičnega dne oba uživala kokain in alkohol), Sheen pa še, kot omenjeno, na tečajih obvladovanja besa.

Dolga zgodovina nasilja in odvisnosti
Igralec ima že kar dolgo zgodovino težav z alkoholom, mamili, odvisnostjo od seksa in nasiljem. Leta 1998 bi skoraj umrl, ko si je vbrizgal preveč kokaina. Zdravniki so ga sicer rešili, manj navdušen nad njegovim ravnanjem pa je bil njegov oče, Martin Sheen, ki je sina prijavil zaradi kršenja pogojne kazni. Tudi razlog za ločitev od Richardsove so bila mamila - igralka je namreč v prošnji za razvezo zakona navedla, da z njim ne more več živeti, ker je do nje, pod vplivom alkohola in mamil, pogosto nasilen. Takrat je bila v šestem mesecu nosečnosti.