Chris Hemsworth z ženo Elso Pataky in dvojčkoma. Foto: EPA
Chris Hemsworth z ženo Elso Pataky in dvojčkoma. Foto: EPA

39-letni igralec je v dokumentarni seriji Limitless, ki govori o smrtnosti in staranju, namreč opravil več testov, s katerimi so zdravniki ugotovili, da ima od osem- do desetkrat večje tveganje kot običajno, da zboli za Alzheimerjevo boleznijo. V petem delu serije je namreč pod vodstvom zdravnika Petra Attie opravil več genetskih testov. "Imate dve kopiji gena APOE4, gena, ki je najmočnejše povezan z razvojem Alzheimerjeve bolezni. A o njem ni veliko znanega," mu je dejal strokovnjak.

Hemsworth je nato v oddaji rekel: "Misel, da se ne bom mogel spomniti svojega življenja, svoje žene in otrok, je verjetno moj največji strah." Razkril je, da je za omenjeno boleznijo zbolel njegov dedek: "Že več let ne prepozna ne svojih otrok ne vnukov. Zelo hudo ga je opazovati."

Zvezdnik se je zato odločil, da bo več časa posvetil družini – 46-letni ženi, prav tako igralki Elsi Pataky, in njunim trem otrokom, 10-letni Indii in osemletnima dvojčkoma Tristanu in Sashi.

"Ko sem snemal epizodo o smrtnosti, sem si mislil: 'O, Bog, res nisem še pripravljen na to.' Želim se umiriti in biti bolj prisoten kot oče, vsak dan doživeti umirjeno in s hvaležnostjo. Otroci rastejo, sam pa sem le snemal film za filmom. Še preden se bom zavedel, bodo dopolnili 18 let in se odselili, sam pa bom zamudil vse najlepše trenutke z njimi," je nato dejal igralec.

Napovedal je, da bo le še končal projekte, za katero ima pogodbo, nato pa se bo vrnil domov, v zavetje družine. "Vse skupaj bom zelo poenostavil. Doma bom in preživljal čas z ženo in otroki," je dodal.