Daniel Craig. Foto: Reuters
Daniel Craig. Foto: Reuters

Lokacijo so premišljeno izbrali, saj se sveti pred stavbo z naslovom 7007 Hollywood Boulevard, s čimer so se želeli Američani pokloniti Bondovi tajni številki 007. Le nekaj metrov stran je v pločnik odtisnjena tudi zvezda z imenom Rogerja Moora, ki je prav tako kot Craig navduševal v vlogi najslavnejšega agenta na svetu, piše BBC.

"Nikoli si nisem mislil, da bom to rekel, a v izjemno čast mi je, da bodo v Hollywoodu vsi hodili po meni," se je šaljivo odzval Craig, ki je agenta 007 upodabljal od leta 2006. Dodal je: "Če lahko srečo merimo s tem, v kakšni družbi se gibljemo, lahko rečem, da dejstvo, da sem na tem pločniku obkrožen s samimi legendami, pomeni, da sem zelo srečen moški. Resnično vam hvala."

Sorodna novica Ni čas za smrt

53-letniku je na predstavitvi zvezde družbo delal soigralec iz zadnje bondiade Ni čas za smrt, Rami Malek, ki v žepu že ima oskarja za upodobitev Freddieja Mercuryja v filmu Bohemian Rapsody. Na slovesnosti je pohvalil Craiga kot igralca in prijatelja: "Vsi vemo, da je izjemen igralec. Zelo je predan, vse vragolije lahko sam izvede. A tako kot je dober pri delu, je dober tudi kot človek. Kaže empatijo za vse, ki so okoli njega. Uspelo mu je obdržati v ravnovesju dve na prvi pogled nasprotni stvari – izjemno nadarjenost in odgovornost in na drugi strani neverjetno toploto in pozornost do tega, kaj ljudje okoli njega potrebujejo."

Film Ni čas za smrt si je prislužil dobre ocene kritikov, na Otoku je postal tudi najbolj dobičkonosen film v prvem tednu izmed vseh preteklih Bondovih filmov. V ZDA si ga bo mogoče ogledati šele od petka naprej.

Zvezde na Pločniku slavnih deli Hollywoodska trgovinska zbornica, imena pa izbere izmed več sto predlogov vsako leto. A zanimivo, da morajo prejemniki zvezde plačati 50.000 dolarjev za postavitev zvezde in njeno vzdrževanje.

Craig dobil zvezdo na pločniku