Elizabeth Taylor je veljala za eno najlepših žensk vseh časov. Foto: Wikipedia
Elizabeth Taylor je veljala za eno najlepših žensk vseh časov. Foto: Wikipedia
Z Richardom Burtonom, svojo veliko ljubeznijo, je bila poročena kar dvakrat. Foto: Wikipedia
Taylorjeva (na sliki z Reaganom in njegovo ženo Nancy) naj bi z bodočim predsednikom spala, ko je bilo njej samo 15 let. Foto: Reuters

Ne le da naj bi fatalna Liz imela vrsto romanc s soigralci, posteljo naj bi grela celo dvema predsednikoma - Ronaldu Reaganu in Johnu F. Kennedyju. Do razmerja z Reaganom naj bi prišlo, ko je bila še najstnica, s Kennedyjem pa naj bi imela trojčka z igralcem Robertom Stackom, če gre verjeti navedbam v novi biografiji.

Elizabeth Taylor: There is Nothing Like a Dame, ki sta jo napisala Danforth Prince in Darwin Potter, je neavtorizirana biografija, ki se poglablja v burno ljubezensko življenje pokojne zvezdnice Mačke na vroči pločevinasti strehi, Kleopatre in Kdo se boji Virginie Woolf.

Reagana je sama zapeljala
Sodeč po knjigi, se je igralka, potem ko jo je Reagan zapeljal v svoji hollywoodski vili, zaupala prijateljici: "Reagan me je obravnaval kot odraslo žensko in to me je vznemirilo." In še: "Sedela sva na njegovi zofi in lahko sem razbrala, da me je želel, a se je zdeo, da ni hotel storiti prve poteze. Zato sem jaz prevzela vajeti v svoje roke. Po strastnem poljubljanju na zofi sva šla v njegovo spalnico."

Reagan (rojen leta 1911) naj bi bil takrat star 36, kar pomeni, da se je pisalo leto 1947. To pa pomeni, da je bilo Taylorjevi takrat komaj 15 let.

Avtorja, ki sta več let raziskovala igralkino življenje, navajata tudi, da je golo kopanje v JFK-jevemu bazenu vodilo do trojčka igralke, politika in igralca Roberta Stacka. Oba sta bila takrat poročena.

Romance z Newmanom, Flynnom in Sinatro
Taylorjeva naj bi med drugimi omrežila še Petra Lawforda, Errola Flynna, Tonyja Curtisa, Paula Newmana in Franka Sinatro, pri čemer naj bi bila romanca z zadnjim ena resnejših. Knjiga ni najbolj laskav portret filmske dive - med drugim izvemo, da ko se je njeno razmerje s Sinatro sfižilo, ga je skušala na vse pretege zadržati, zato naj bi se mu tudi zlagala, da je noseča in ga tako zvabila v poroko.

O romanci Taylorjeve in Sinatre je že leta 1987 v knjigi "His Way: The Unauthorized Biography of Frank Sinatra" pisala slavna biografinja Kitty Kelley. Po navedbah Kelleyjeve se je Sinatra, ko je izvedel za Lizino "nosečnost", domenil raje za splav kot pa da bi jo omožil.

Elizabeth Taylor je umrla marca lani, stara 79 let.