Bo zlati kipec dobila Natalie Portman ali jo bo presenetila katera druga? Foto: Reuters
Bo zlati kipec dobila Natalie Portman ali jo bo presenetila katera druga? Foto: Reuters
James Franco
James Franco bo v dvojni vlogi, saj je med nominiranci, poleg tega pa bo z Anne Hathaway večer tudi povezoval. Foto: Reuters

Tako duhoviti so bili nominiranci za oskarja, ki so bili v množici prireditev pred vrhuncem, ki se bo 27. februarja zgodil v Los Angelesu, povabljeni še na eno - slavnostno kosilo, na katerem so si izmenjevali izkušnje in zgodbe ter se nastavljali pred velikimi zlatimi kipci.

Povabilu na kosilo se je odzvalo natančno 151 nominirancev, tudi vseh pet igralcev in pet igralk, ki se potegujejo za tako želeni kipec za najboljšo glavno vlogo. S šalami je tokrat zabaval Jesse Eisenberg, ki se je v filmu Socialno omrežje prelevil v Marka Zuckerberga. Jesse je "maraton" sprejemov in prireditev pred oskarji opisal z besedami: "Zadnje čase se mi zdi, kot da bi bil spet najstnik, ko sem moral vsak teden obiskovati dogodke ob bar micvi. Vsak konec tedna isto - lepo se urediti in iti na srečanje z Judi."

Melissa Leo, favoritka za kipec za najboljšo žensko stransko vlogo, je dejala, da je pot do podelitve kot "neprestano pitje energijske pijače". "V teh dneh ne morem brez veliko vode in vitaminov, a vse se poplača z napetostjo, ki bo vrhunec dosegla konec meseca."

Mark Ruffalo, ki se je prvič znašel med nominiranci, pa je novinarjem dejal, da je dolgo čakal na ta trenutek, zato zdaj uživa prav v vsakem dnevu. "Včasih sem bil na robu lakote in hodil z avdicije na avdicijo. Zato sem hvaležen za vsako stvar, še posebej za brezplačna kosila, ki sem jih deležen."

Kaj bodo oblekle?
Ženski del povabljenk pa ima v mislih tudi to, kaj obleči za sprehod po rdeči preprogi na najbolj zvezdniški večer. Komaj 14-letna Hailee Steinfeld je tako priznala, da ni zamudila nobene podelitve oskarjev predvsem zato, da je občudovala večerne toalete zvezdnic, Michelle Williams, ki se poteguje za kipec za vlogo v filmu Blue Valentine, pa je prepričana, da ji bo srečo prinesel par čevljev, ki ga nosi na prireditvah že ves mesec.

Duhovita je bila tudi Nicole Kidman, ki se je pošalila, da bo odločitev o obleki prepustila kar dveletni hčeri. "Zelo dober občutek ima za modo in velik vpliv name. Zato mi zaželite srečo, kaj si bo omislila ..." Natalie Portman pa ima drugačne težave, saj bo njena prva misel pri izbiri obleke ta, da bo dovolj velika za njen rastoči nosečniški trebušček. "Sicer pa me moti, da se na oskarjih vedno veliko govori o modi namesto o filmih."

Utrinke s slavnostnega kosila nominirancev za oskarja si oglejte v galeriji.