43-letni zvezdnik, ki prihaja s Havajev, je najprej milijonom svojih oboževalcev pokazal ostanek svojega repa, nato pa se je pustil popolnoma obriti. Ostal mu je le pramen las na zatilju.

Med striženjem je zvezdnik filma Aquaman pojasnil razloge za svojo potezo. "Aloha vsem," je začel nagovor s slavnim havajskim pozdravom.

"Strižem si lase, to pa počnem iz protesta zaradi uporabe plastike za enkratno uporabo. Tako sem sit teh plastenk, nehati jih moramo uporabljati. In plastične vilice in vse drugo sr***e, s katerim onesnažujemo kopno in morje. To se mora nehati, pomagajte mi pri tem," je dejal in se zahvalil vsem, ki bodo postali bolj okoljsko zavedni.

"Aquaman" se postavi za dobro oceanov

Momoa se je konec junija letos udeležil tudi konference Združenih narodov o ohranjanju in trajnostni uporabi oceanov. "Brez zdravega življenja v oceanu našega planeta, kot ga poznamo, ne bi bilo. Najti moramo način, da popravimo krivice, ki smo jih storili svojim otrokom in vnukom, obrniti tok svojega neodgovornega upravljanja in narediti zagon za prihodnost, v kateri bo človeštvo spet lahko živelo v sožitju z naravo," je dejal takrat.