Chris Brown je svojo kazen zaradi napada na Rihanno leta 2009 odslužil lani. Foto: Reuters
Chris Brown je svojo kazen zaradi napada na Rihanno leta 2009 odslužil lani. Foto: Reuters
Rihanna in Chris Brown sta se po burni zvezi dokončno razšla leta 2013. Foto: Reuters

Domnevni incident, ki ga že preiskuje policija, naj bi se zgodil v lasvegaškem Palms Casinoju. Liziane Gutierrez trdi, da jo je Brown udaril in ji vzel mobilni telefon, ko je skušala pevca fotografirati. Policijo so v hotel poklicali okoli 10. ure zjutraj, kjer jih je pričakala ženska "z manjšimi poškodbami, posledico pretepa", kot je zapisano v izjavi, podani na lasvegaškem policijskem oddelku.

"Preiskava kaže, da se je do fizični obračun zgodil na zabavi v hotelski sobi, kjer je žrtev skušala fotografirati Browna," je še navedeno. "Žrtev naj bi pretepel Brown, ki ji je ob tem tudi vzel njen mobilni telefon. Ko so zasebni varnostniki žrtev pospremili iz sobe na hodnik, je prišlo še do verbalnega spopada." Detektivi so skušali po prijavi stopiti v stik z Brownom, a se je pevec že vrnil v Los Angeles, kjer je v petek zvečer nastopil v nočnem klubu Drai’s.

Ostro zanikanje obtožb
V videu, ki ga je Brown objavil na instagramu (medtem ga je že izbrisal), pevec trdi, da Gutierrezove sploh ne pozna in da je "verjetno pregrda, da bi ji uspelo priti v njegovo sobo", kjer je imel zabavo.

Brownova publicistka Nicole Perna je medtem obtožbe zavrnila malce bolj uglajeno in jih označila za "popolnoma neresnične". Perna je povedala, da je bila ženska pospremljena z zasebne zabave, ker je bila "nemirna in popolnoma izpod nadzora".

"Ko je bila enkrat na hodniku in je čakala, da ji varnostniki Chrisa Browna prinesejo njen telefon, je doživela popoln izpad - vrgla je torbico na tla in trdila, da bi lahko kupila vsakogar v hotelu - čemur so bili priča številni," razlaga Perna. "Njena trditev, da je prišlo do fizičnega obračuna s Chrisom, ker ga je fotografirala na zabavi, je popolna izmišljotina."

Browna sicer niso aretirali, čeprav je v preiskavi manjše tatvine in fizičnega napada naveden kot osumljenec.

Ameriški r'n'b zvezdnik je komaj lani odslužil svojo pogojno kazen zaradi napada na Rihanno, s katero sta sicer leta 2013 na kratko obnovila zvezo.