Seinfeld zdaj svoje šale deli z oboževalci. Foto: Spletna stran igralca
Seinfeld zdaj svoje šale deli z oboževalci. Foto: Spletna stran igralca

Svetovni splet je bogatejši za domeno jerryseinfeld.com. Delovati je začela v petek zjutraj, ko so bili na njej objavljeni trije kratki njegovi nastopi, in sicer The Fattest Man in the World iz oddaje The Tonight Show leta 1981, Do the Horses Know They're Racing? iz leta 1988 predvajane na televizijskem kanalu HBO in No Room in the Newspaper tudi iz oddaje The Tonight Show iz leta 1990.

Stran deluje z nenavadnim pristopom. Vsak dan so na njo naloženi trije novi posnetki, dolgi od 30 sekund do dveh minut. Na spletu so natanko 24 ur, nato pa jih zamenja nova trojica.

Kot pojasnjuje Seinfeld, želi s stranjo predvsem doseči vse tiste nadobudneže, ki sanjajo, da bodo nekega dne postali uspešni komiki. "Nekje tam zunaj so 10-letniki, ki samo čakajo, da jih nekaj potegne v ta svet," je zapisal na svoji spletni strani.

Seinfeldov model, ki se želi neposredno približati svojim oboževalcem, ni novost. Ustvarjalca South Parka Trey Parker in Matt Stone sta se za podoben korak odločila že leta 2007, ko sta v sodelovanju s televizijsko hišo Comedy Central svoja dela postavila širšim množicam na ogled prek spleta.