Joaquin se je v gosteh pri Davidu Lettermanu obnašal tako čudno, da je slednji obupal nad njim. Foto: EPA
Joaquin se je v gosteh pri Davidu Lettermanu obnašal tako čudno, da je slednji obupal nad njim. Foto: EPA
Joaquin Phoenix in Reese Witherspoon
Kot 'stari' Joaquin v družbi Reese Witherspoon, s katero sta igrala v filmu Hoja po robu. Foto: EPA

Slavni igralec, ki svet zabave v zadnjih mesecih preseneča s svojim videzom in odločitvijo, da bo igralsko kariero zamenjal za glasbeno, bi lahko hodil po (tanki) meji med razumnostjo in norostjo, trdi ameriški psihiater Paul Dobransky, ki sicer zvezdnika še nikoli ni srečal v živo. Kljub temu je v pogovoru za revijo L. A. Times dejal: "Nedvomno Joaquin kaže družbeno neprimerno obnašanje. Prepričan sem, da je z njim nekaj narobe. To presega jemanje mamil ali kaj podobnega."

"Stiller si je privoščil preveč"
Kritiziral je tudi nedavni dogodek na podelitvi oskarjev, ko se je igralec Ben Stiller, eden izmed podeljevalcev zlatega kipca, kot parodija na Phoenixov videz pojavil s temnimi očali in košato brado. "Tista Stillerjeva zbadljivka me je precej razjezila, saj bi se lahko izkazalo, da se je rogal človeku z resnimi duševnimi težavami. Sicer nihče natančno ne ve, kaj se dogaja s Joaquinom, a kar koli že je, nikakor ni smešno."

Psihiatrove domneve je z ogorčenjem zavrnila zvezdnikova predstavnica: "Popolnoma neprimerno od zdravnika, da postavlja diagnozo človeku, s katerim se nikoli ni srečal! Upam, da zna vsaj njegovo ime prav napisati. Grozljivo, rodil se je še en 15-minutni strokovnjak."

Zaraščen, temačen, neobičajen
Upajmo, da vsa stvar okoli Joaquinovega obnašanja res ni tako resna in gre le za umetniški izdelek, ujet na kamero. Spomnimo, igralec, ki je bil za upodobitev Johnnyja Casha v filmu Hoja po robu nominiran tudi za oskarja, je pred časom medije obvestil, da je igralsko kariero postavil na klin, saj želi postati priznani hiphoper. Dodobra je spremenil tudi videz, pustil si je rasti brado, ves čas pa nosi sončna očala.

Še več ugibanj pa je sprožil med gostovanjem v pogovorni oddaji Davida Lettermana, ko je bil videti povsem nezainteresiran, odgovarjal je s kratkimi odgovori in pri tem ves čas zrl v tla.

A. P.