Spet se na novo zaljubljata drug v drugega, pravijo dobro obveščeni. Foto:
Spet se na novo zaljubljata drug v drugega, pravijo dobro obveščeni. Foto:
Pete Doherty
Mu bo tokrat uspelo premagati odvisnost? Foto: EPA
Kate Moss

Razvpiti par je v nedeljo na glasbeni festival Rhythm pripeljal voznik Katinega range roverja. Na poti do prostora za pomembneže sta se držala za roke, se smejala in se ves čas dotikala. Očividci so povedali, da sta bila kot "kot par na medenih tednih" - ves čas sta se strastno poljubljala in bila cel večer skupaj.

Srečni Pete in izmuzljiva Kate
Mossova in 27-letni Doherty sta se v zaodrju srečala s pevcem Jerryjem Leejem Lewisom, ki ima tudi sam dolgo zgodovino odvisnosti in težav z ženskami, ni pa znano, ali sta si Jerry in Pete izmenjala življenjski zgodbi. Pete se je po koncertu družil tudi s Shanom McGowanom (The Pogues), prav tako znanim po pijančevanju in zlorabi opojnih substanc, mimoidoči pa naj bi Dohertyja slišali, kako je govoril, da se po odvajanju počuti "čudovito" in da "ne more verjeti svoji sreči", ker ga je Kate vzela nazaj. Kljub temu pa naj bi se Kate vztrajno izogibala fotografiranju s težavnim rockerjem.

Doherty, te dni verjetno najslavnejši odvisnik od cracka in heroina, je ravno prišel z odvajanja od mamil, pred kratkim pa so mu spet vsadili tudi zdravilo, ki naj bi mu pomagalo v boju proti odvisnosti. Stroške zdravljenja naj bi poravnala prav Mossova.

Kate se je bala za Lilo Grace
Pete in Kate sta "uradno" postala par pred 18 meseci na njeni zabavi za 31. rojstni dan, konec leta 2005 pa sta se razšla, saj se je Kate po objavi fotografij, na katerih je uživala kokain, znašla v osebnih in poslovnih težavah in je odšla na zdravljenje v Arizono. Mossova ima namreč petletno hčer Lilo Grace iz razmerja z založnikom Jeffersonom Hackom, zato se je zbala, da bi ji jo sodišče lahko odvzelo. Bivanje na isti kliniki je plačala tudi Petu, a težavni rocker tam ni zdržal in je kmalu pobegnil spet v Anglijo.

Poznavalci so povedali, da je Kate ves čas ljubila Peta, a on je bil ujet v krog ljudi, ki uživajo mamila, zato se je bala za malo Lilo. Zdaj pa naj bi bila 32-letna supermanekenka prepričana, da Doherty z odvajanjem misli resno, in spet se na novo zaljubljata drug v drugega. Mossova naj bi izjavila, da je "presrečna", da sta s Petom spet skupaj in da verjame vanj.

Petu so prejšnji mesec po nekaj incidentih, povezanih z mamili, na sodišču spet naložili zdravljenje in prejšnji konec tedna naj bi bil po dolgem času videti dobro in sveže. Mu bo tokrat uspelo premagati odvisnost?