Kneginja Charlene lani pred božičnimi prazniki. Foto: Reuters
Kneginja Charlene lani pred božičnimi prazniki. Foto: Reuters

Iz kneževine so pojasnili, da bo Charlene še nekaj tednov počivala, saj še vedno okreva. Zato je v kratkem ne bo mogoče videti v javnosti, izpustila bo tudi slovesnosti ob državnem prazniku. Dodali so, da bo kneginja, nekdanja vrhunska plavalka, ki je svojo državo predstavljala tudi na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000, okrevala na skrivni lokaciji. O njenem zdravstvenem stanju bodo javnost znova obvestili okoli božičnih praznikov, poroča CNN.

"Kneginja se je zadnje mesece borila z veliko zdravstvenimii težavami. K zadolžitvam se bo vrnila šele, ko ji bo zdravje to dopuščalo. Obdobje miru in počitka je nujno za njeno zdravje," so dodali. Pojasnili so le, da mora okrevati zaradi "vsesplošne globoke utrujenosti".

Prizor iz srečnejših časov - Albert in Charlene leta 2018. Foto: Reuters
Prizor iz srečnejših časov - Albert in Charlene leta 2018. Foto: Reuters

Nekajdnevni izlet se je raztegnil v več mesecev

Charlene je večino leta preživela doma v Južni Afriki. Palača ostaja skrivnostna glede njenih težav. Po poročanju medijev je Charlene maja obiskala Južno Afriko, a zaradi zdravstvenih zapletov se je izlet, ki naj bi prvotno trajal največ 10 dni, razpotegnil na več mesecev. 43-letnica je namreč dobila okužbo v predelu obraza, avgusta imela štiriurno operacijo na ORL-oddelku, septembra pa naj bi tudi omedlela.

Z družino možem, knezom Albertom, in dvojčkoma, princem Jacquesom in princeso Gabriello, se je v tem času videla le redko. Znano je le, da so jo avgusta obiskali v Afriki.

Ker sta toliko časa preživela narazen, tudi na fotografijah pa med njima ni videti velike naklonjenosti, se ves čas pojavljajo govorice, da v zakonu Alberta in Charlene močno škripa. A družina to ves čas zanika.

V Monaku bodo dan državnosti praznovali 19. novembra, slovesnosti pa so se začele že v torek. Knez Albert je med drugim razdeljeval pakete pomoči Rdečega križa.