Lady Gaga je na Twitterju objavila naslovnico revije Vogue, na kateri pozira in ki prihaja na police 22. februarja. Foto: Vogue/Twitter
Lady Gaga je na Twitterju objavila naslovnico revije Vogue, na kateri pozira in ki prihaja na police 22. februarja. Foto: Vogue/Twitter

Šele v letu 2011 smo, a Lady Gaga želi, da bi bil njen prihajajoči album Born This Way okronan za najboljši album desetletja. Za marčevsko številko revije Vogue, za katero je več fotografij razvpite pevke - tudi tisto na naslovnici - posnel slavni Mario Testino, je povedala, da si njeni oboževalci pač ne zaslužijo nič manj kot to.

"Moji oboževalci so kot nekakšen kult"
O svojih "malih pošastih", kot pravi svojim oboževalcem, je 24-letna Stefani Joanne Angelina Germanotta, kot se glasi pevkino pravo ime, povedala: "Sebe vidim v njih. Bila sem resnično uporniška razgrajačica - še vedno sem -, izmuznila sem se v klube, jemala mamila, popivala, bila s starejšimi in mlajšimi moškimi ... Bila sem resnično poreden otrok. Zdaj pa vidim njih in na vsakem koncertu imajo malo več črtala za oči, malo bolj svobodni so in imajo malo več pristopa v slogu 'briga me za tiste nasilneže v šoli'. Iz nekega razloga so moji oboževalci kot nekakšen kult, kar je zelo nenavadno in razburljivo." Dodala je še, da se včasih med nastopom pred oboževalci počuti kot med seksom, saj so edini ljudje na planetu, zaradi katerih se ji v trenutku lahko kar zmeša.

Razkrila je še, da je bila nenavaden glasen otrok, ki je sedel za klavirjem in "popolnoma raztrgal" Beethovnove skladbe. Kako pa vidi sebe kot izvajalko? "Če govorim izključno z glasbenega vidika, mislim, da sem odlična izvajalka. Sem nadarjena zabavljačica. Mislim, da imam enega najboljših glasov v glasbeni industriji. Sebe imam za eno najboljših avtoric pesmi. Ne bi rekla, da sem ena najboljših plesalk, a sem precej dobra v tem, kar počnem. Mislim, da je dobro, da si samozavesten."

Album Born This Way bo izšel 23. maja, prvi singel z istim naslovom pa ima že pred uradnim izidom status "himne gejevskega ponosa". Kot je Gaga povedala za Vogue, je pesem, ki na ameriške radijske postaje prihaja v petek, napisala v desetih minutah.

Lady Gaga je nominirana za šest grammyjev, koliko jih bo dobila, bo znano v nedeljo, ko bodo podelili te glasbene nagrade.