Organizacijam za varstvo živali pevkina fotografija ni najbolj všeč. Foto: Vogue
Organizacijam za varstvo živali pevkina fotografija ni najbolj všeč. Foto: Vogue
Jo Calderone
Jo Calderone ali Lady Gaga, če bi bila moški. Foto: Vogue

Na fotografiji Gaga stoji z eno roko ob boku in drugo na glavi, na kateri si drži kos mesa, ki je videti kot čepica. Meso, ki je tako rdeče kot pevkina šminka, ji zakriva le intimne predele in je med sabo povezano z vrvico.

Nenavadna "obleka" je sprožila burne odzive, predvsem pri organizacijah za varstvo živali. "Naloga Lady Gaga je, da počne čudaške zadeve. In to je definitivno barbarsko početje, saj je meso nekaj, kar ne bi želeli dajati na ali v svoje telo," je za Daily Mail povedala Ingrid Newkirk, predsednica PETE, in dodala: "Ne glede na to, kako lepo je predstavljeno, meso mučene živali je še vedno meso mučene živali."

Pred dvema letoma je PETO razjezila že manekenka Tyra Banks, ki je nagovorila nadobudne manekenke v oddaji America's Next Top Model, da se ovijejo v surovo meso in pozirajo fotografom. V organizacijah za varstvo živali so takrat Tyro kritizirali in se pritožili, da resničnostna oddaja ubijanje živali prikazuje kot nekaj glamuroznega.

Ljubimec ali drugi jaz
V razvpiti številki japonske različice modne revije Vogue je objavljen tudi intervju s pevkinim drugim jazom Jojem Calderonom, mehanikom iz Sicilije, ki je pevki izjemno podoben in je sprožil številna ugibanja, ali dejansko obstaja, ali je to v resnici Lady Gaga v moški podobi.

Calderone je v intervjuju povedal, da je 24-letnico spoznal na fotografiranju. Ker ni vajen pozirati pred objektivom, je bil na snemanju nekoliko živčen, vendar ga je Gaga pomirila: "Ne bodi, srček, tak si se rodil." Priznal je, da se mu zdi pevka lepa, zabavna in zanimiva ter da sta dobra prijatelja in občasna ljubimca.