Fotograf Tyler Shields je na svoji spletni strani zapisal, da je bilo delati z Lindsay pravi užitek in da je ponosen na končni izdelek. Foto: Tyler Shields
Fotograf Tyler Shields je na svoji spletni strani zapisal, da je bilo delati z Lindsay pravi užitek in da je ponosen na končni izdelek. Foto: Tyler Shields
Dekle je že zgodaj pokazalo ljubezen do opojnih substanc.
Z očetom Michaelom sta že dalj časa na bojni nogi. Foto: Reuters

23-letna nekdanja zvezdnica A-kategorije, katere zasebno življenje in kariera sta šla v zadnjih letih strmoglavo navzdol, je razložila, da je fotografija, ki jo je objavila na Twitterju, nastala za knjigo o temni plati glamurja zvezdniškega fotografa Tylerja Shieldsa.
Preostale fotografije, objavljene na Shieldsovi spletni strani, prikazujejo Lohanovo v visokih petah in spodnjem perilu, prekrito z umetno krvjo ali s pištolo. "Ni mehka pornografija, dragi moji, temu se reče UMETNOST," je bila zvezdnica Zlobnih deklet odločna na Twitterju v odgovoru na kritike na blogih.
Policija pri igralki
Igralka, ki trenutno prestaja pogojno kazen zaradi prekrškov, povezanih z mamili in alkoholom iz leta 2007, je v zadnjih tednih razburkala zvezdniške spletne strani z zgodbicami in fotografijami "težkega žuranja" in ekscentričnega vedenja.
Fotografije s pištolo so prišle v javnost le teden dni po poročilih, da so Lohanovo odpustili s filma The Other Side, ker naj bi imeli producenti zadržke glede financiranja film z njo v glavni vlogi.
Prejšnji teden je Lindsayjin odtujeni oče v hčerin losangeleški dom pripeljal policijo in ji zagrozil s sodnim nalogom, s katerim bi dobil nadzor nad njo - podobnim, kot so ga dali očetu Britney Spears leta 2008, ko je nekdanja popprinceska doživela javni živčni zlom in se je zdelo, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo prišlo do najhujšega.
Michael Lohan je ta teden v izjavi za javnost zapisal, da "namerava storiti vse v njegovi moči, da prepreči Lindsay, da postane še ena Marilyn Monroe, Anna Nicole Smith, Michael Jackson ali Heath Ledger". Vsi našteti zvezdniki so umrli mladi v tragičnih, samodestruktivnih okoliščinah. Lindsay je udarila nazaj z vrsto besnih "tweetov", v katerih je očeta označila za "hudičevega odvetnika".
Bi odvajanje pred kamerami?
A njene noči pohajkovanja po klubih so pritegnile pozornost producentov TV-oddaje Celebrity Rehab (Zvezdniško odvajanje), ki naj bi Lohanovi ponudili milijon dolarjev, da se začne zdraviti - pred kamerami, ki bi vse to posnele, seveda. Igralka je ponudbo odklonila.
"Ne vem, zakaj sem taka tarča, a mislim, da obstaja zelo napačna predstava o tem, kdo sem kot oseba," je Lohanova dejala v intervjuju za losangeleško radijsko postajo v sredo. "Imam svojo linijo oblačil, kmalu bom začela snemati film, produciram nekaj oddaj. Preprosto veliko delam in noben zločin ni, da grem kdaj pa kdaj ven in se zabavam s svojimi prijatelji."

Lohanovo je leta 1998 v zvezdniško orbito izstrelil Disneyjev film Past za starše, v katerem je ljubka, pegasta 11-letnica pritegnila pozornost gledalcev. Kot najstnica je zadela v črno z Zlobnimi dekleti (2004) in si pridobila oboževalce tako med občinstvom kot med kritiki v Altmanovi mojstrovini Radijski šov (2006).
A njen zadnji film, Labor Pains (Porodne bolečine, 2009), je šel naravnost na televizijo, leta 2007 pa je osvojila neslavno zlato malino za najslabšo igralko leta za vlogo striptizete v nizkoproračunskem trilerju I Know Who Killed Me.