20. julija letos je bila Lindsay pred očmi svetovne javnosti obsojena na 90 dni zapora, a je nato za zapahi preživela le dva tedna. Foto: EPA
20. julija letos je bila Lindsay pred očmi svetovne javnosti obsojena na 90 dni zapora, a je nato za zapahi preživela le dva tedna. Foto: EPA

Neimenovani vir je za agencijo AP potrdil, da so bili omenjeni preizkusi pozitivni, ni pa razkril, katere substance so povzročile pozitiven rezultat. Kot je znano, je losangeleški vrhovni sodnik Elden S. Fox Lohanovi zagrozil s 30 dnevi zapora za vsako kršitev pogojne kazni.

"Zloraba mamil je bolezen"
Lohanova je v petek tudi sama priznala napako na spletnem omrežju Twitter, med drugim je zapisala: "Na žalost nisem opravila zadnjega preizkus za mamila in sem, če bodo to zahtevali, pripravljena stopiti pred sodnika Foxa." V nadeljevanju je dodala: "Zloraba mamil je bolezen, ki se je na žalost ne da pozdraviti čez noč. Trdo delam, da bi se je otresla."

24-letna igralka je bila julija obsojena na tri mesece zapora, ki naj bi mu sledili trije meseci v centru za odvajanje od mamil. Obsodba je prišla po tem, ko je kršila pogojno kazen, ki so ji jo naložili zaradi dveh primerov vožnje pod vplivom prepovedanih substanc leta 2007. Za zapahi je zvezdnica ostala le dva tedna, nato pa je 23 dni preživela v rehabilitacijskem centru.

Na zaslišanju prejšnji mesec je sodnica Marsha Revel igralki naložila obiske psihoterapije in posvetovanj za odvisnike od mamil in alkohola, večkrat na teden pa naj bi tudi preverjali vsebnost substanc v njenem organizmu. Če bi šlo vse tako, kot bi moralo, bi bila Lohanova od novembra naprej spet brez sodnega nadzora.