Sprva je hči popzvezdnice Madonne in njenega nekdanjega fanta Carlosa Leona Lourdes, s polnim imenom Lourdes Maria Ciccone, obiskovala Univerzo v Michiganu, kmalu pa se je prešolala na plesni konservatorij Purchase državne univerze v New Yorku.

Lourdes, katere vzdevek je Lola, si ustvarja svoje življenje, to pa naj bi vključevalo tudi neodvisnost od materinega bogastva in statusa. "Ljudje mislijo, da sem bogat otrok, brez talenta, ki mu je vse dano, vendar to ni res," je 24-letna manekenka in plesalka dejala v intervjuju za revijo Vogue in poudarila, da si je sama plačala šolnino, trenutno pa živi v brooklynski soseski Bushwick, stran od blišča Hollywooda, kjer lahko "izgine v poliglotski ustvarjalni skupnosti".

Po mnenju Vogua je ena izmed manekenk, ki spreminja industrijo

Lola, tudi zagovornica pravic skupnosti LGBTQ+, ki si ljudi želi navdihniti, da uresničijo svoje sanje, je sicer kot manekenka debitirala lani na modnem tednu mode v New Yorku, sodelovala pa je tudi v kampanjah Stelle McCartney in Marca Jacobsa. Na novi naslovnici za revijo Vogue so se ji pod naslovom Generation America: The Models Changing an Industry (Generacija Amerika: Modeli, ki spreminjano industrijo) pridružile tudi Bella Hadid, Kaia Gerber, Precious Lee, Anok Yai, Ariel Nicholson, Sherry Shi in Yumi Nu.

Ker se prvorojenka 63-letne Madonne, ki ima sicer še pet otrok, pod pazduho ne brije, je na družbenih omrežjih večkrat tarča kritik in pozivov, naj se dlak vendarle znebi, a se sama na to ne ozira. Veliko prahu je dvignila tudi, ko je bila na mednarodnem umetniškem sejmu Art Basel na Floridi v simulaciji orgije skoraj gola.