Polno ime male punčke je sicer Shiloh Nouvel Jolie Pitt. Foto: US Magazine
Polno ime male punčke je sicer Shiloh Nouvel Jolie Pitt. Foto: US Magazine

Ime Shiloh naj bi bilo hebrejskega izvora, pomenilo pa naj bi "novega mesijo". Malčica se je rodila v Afriki, natančneje v bolnišnici Cottage Medi-Clinic v namibijskem mestu Svakopmund, ob rojstvu pa je tehtala 3,18 kilograma. Angelina Jolie je rodila s carskim rezom, zdravniki so se zanj odločili, ker se je novorojenka v maternici začela obračati in bi se običajen porod lahko zapletel, če bi se obrnila z nogami navzdol. Svojo vnukinjo so že v Namibiji obiskali Bradovi starši, Angelinin oče Jon Voight pa je paru le javno čestital, saj s hčerko takrat nista govorila že štiri leta.

Za pravico do fotografij dojenčice na področju Severne Amerike je revija People odštela štiri milijone dolarjev, britanski Hello pa še 3,5 milijonov za mednarodne avtorske pravice. V newyorškem muzeju voščenih lutk Madame Tussauds stoji tudi voščena podoba dvomesečne Shiloh, ki ima zdaj že pet bratcev in sestric. Angelina in Brad sta že marca 2002 namreč posvojila malega Maddoxa iz Kambodže, julija 2005 Zaharo iz Etiopije, marca 2007 Pax Thiena iz Vietnama, julija lani pa sta se jima rodila še dvojčka Knox Léon in Vivienne Marcheline.

Mali slavljenki želimo vse najboljše tudi mi, v spodnji fotogaleriji pa si lahko ogledate nekaj utrinkov iz Shilohinega otroštva.

T. H.