Susan je po prvem nastopu postala zvezda rumenih medijev in YouTuba, dobila pa je tudi svoj klub oboževalcev z imenom 'Ne sodi knjige po platnicah'. Foto:
Susan je po prvem nastopu postala zvezda rumenih medijev in YouTuba, dobila pa je tudi svoj klub oboževalcev z imenom 'Ne sodi knjige po platnicah'. Foto:
Susan Boyle
Susan, ki živi v zakotni škotski vasici, je po drugem nastopu dejala, da živčnosti ni čutila in da je na odru uživala. Foto: Reuters

Plaha 48-letna Škotinja, ki trdi, da je še noben moški v življenju ni poljubil, je pred časom navdušila najprej britansko, nato pa svetovno javnost, ko je do tona natančno odpela skladbo I Dreamed a Dream iz muzikala Les Miserables. Postala je pravi fenomen, na YouTubu si je njen nastop ogledalo več kot 60 milijonov ljudi. Susan je, roko na srce, še bolj brana zgodba postala tudi zato, ker so se ji ob prihodu na oder zaradi poraščenosti, sivih las in staromodne obleke vsi smejali, ob prvem zapetem tonu pa ostali brez besed in z odprtimi ustmi.

Nedeljski nastop Susan Boyle si lahko ogledate tukaj, njen debitantski nastop pa tukaj.

Gledalci so kot "ponoreli" glasovali zanjo
V nedeljo je Susan, ki je med drugim navdušila tudi Oprah Winfrey in Demi Moore, na oder prišla drugič, saj je nastopala v polfinalu resničnostne oddaje. Tokrat je bila vidno mnogo bolj živčna kot ob prvem nastopu, a kljub temu požela stoječe ovacije za pesem Memory iz muzikala Mačke. Veliki finale jo čaka v soboto, v njem pa velja za glavno favoritko za zmago. Zmagovalec bo prejel 100.000 funtov nagrade (113.000 evrov) in nastop v Royal Variety Showu, ki se ga udeležijo tudi člani britanske kraljeve družine.

Opravičilo "zloglasnega" Simona Cowella
Po nastopu se ji je javno opravičil tudi Simon Cowell, sodnik z najbolj "ostrim" jezikom. "Susan, ste posebna gospa, resnično posebna. Želim se vam opravičiti, ker sem se vam pred prvim nastopom posmehoval. Jaz in tudi vsi drugi smo izpadli veliki 'bebci'. Zelo sem vesel za vas in ponosen sem na vas."

Susan, ki živi z mačko Pebbles v eni najrevnejših škotskih vasic, je pred drugim nastopom napovedala, da ne bo spremenila svoje zunanje podobe. "Želim, da me ljudje vidijo takšno, kot sem. Osredotočena sem na to, kako bom pesem odpela, to je edino pomembno."

V enem izmed mnogih intervjujev, ki jih je dala po prvem nastopu, pa je dejala, da se na tekmovanje prijavila po smrti svoje matere. "Želela sem dokazati, da lahko s svojim življenjem naredim še kaj več."

A. P.