Oasis so julija nastopili na sorazmerno majhnem festivalu elektronske glasbe
Oasis so julija nastopili na sorazmerno majhnem festivalu elektronske glasbe "Melt!" v bližini Leipziga pred okoli 15.000 gledalci, ker so "zaslužili celo premoženje" Foto: EPA

Prepirljivi Noel Gallagher prevlado pokojnega pevca na glasbenih lestvicah in radiu v zadnjem mesecu jemlje z značilnim britanskim humorjem. "V Angliji bo njegova pesem na vrhu lestvice še do božiča," se je britanski glasbenik pošalil v nekem intervjuju. Prepirljivi brat frontmana Oasisov Liama pa se je istem intervjuju pošalil tudi na svoj račun: "Kdo bi vedel, kaj se bo zgodilo? Ko bom jaz umrl, bo na voljo božična pesem," je dejal Gallagher, čigar ime Noel v francoščini pomeni božič.

Kot rečeno, Noelu Michael ni pomenil "prav nič": "Ne razumem, zakaj takšen teater okrog njega. Ali Beatlesi niso bili pomembnejši?" Za Gallagherja so bili vsekakor, tudi zaradi njegovega glasbenega okusa. "Rad imam rock v stilu šestdesetih, to tudi največ poslušam. Poslušam pa tudi danceglasbo. Ne maram pa hip hopa ali reggaeja oziroma le malo tovrstne glasbe iz 80. let."

"Lepo je spet videti Blure"
Sredi 90. let so bili Oasis na vrhu britanske popglasbene scene med najbolj priljubljenimi bandi - poleg skupine Blur. Skupina s pevcem Damonom Albarnom se je razšla pred petimi leti in letos poleti spet sestavila za nekaj koncertnih nastopov. Gallagher je Blure v živo nazadnje spremljal leta "1992 ali 1991". In jih tudi ni pogrešal. "Saj nisem njihov oboževalec, ne kupujem njihovih albumov, poslušam jih le na radiu, pa vendar jih je lepo spet videti - zaradi njih in njihovih fanov."