Zvezdniški par svoji zasebni letali uporablja precej potratno. Kylie Jenner je namreč s svojim zasebnim letalom 15. julija potovala med krajema Camarillo in Van Nuys v Kaliforniji, ki sta oddaljena natanko 80 kilometrov. Razdaljo bi z avtomobilom opravila v 40 minutah.

Pot z letalom je bila seveda krajša, saj je trajala celih 17 minut. Uporabniški račun @CelebJets na Twitterju, ki sledi potem zasebnih letal zveznikov, je sporočil, da je bilo letalo v zraku le tri minute.

Oboževalci vplivnice in glasbenika so njuno fotografijo na Instagramu pospremili s simboli ognja, nekateri bolj artikulirani pa so bili do razsipnega življenja bogatašev precej bolj kritični.

"Okoljska zločinka"

"Bogati ljudje brez opravičila razkazujejo svoje prispevke k podnebnim spremembam z uporabo zasebnih letal za dvourno vožnjo z avtomobilom. Mene bi bilo sram to objaviti," je zapisal eden izmed njih, ki je poudaril njen prispevek k onesnaževanju okolju, medtem ko so jo nekateri označili za "okoljsko zločinko".

V kraju Van Nuys, kamor je letela Kylie, danes pričakujejo 37 stopinj Celzija, kar se pa zdi v primerjavi z neznosno vročino na zahodu in severu Evrope skoraj osvežujoče. Strokovnjaki trdijo, da so daljši in intenzivnejši vročinski valovi posledica podnebnih sprememb, h katerim prispeva človeško delovanje.

Letalo, vredno 70 milijonov dolarjev

"Medtem ko mi izbiramo med plinom in obroki," pa je drugi uporabnik poudaril razsipnost bogatašev, ko je večina ljudi prisiljena varčevati zaradi splošne draginje.

Kylie Jenner je po poročanju Page Six leta 2020 kupila zasebno letalo "Kylie Air" za približno 70 milijonov dolarjev in ga opremila z veliko neona in barom.