Foto:
Foto:
Pete Doherty
Bosta Pete in Kate res skočila v zakon? Bo Pete potem končno našel mir? Foto: EPA

Pete je z veseljem uslišal britanske tabloide, ki si zanj in za Kate nikakor ne želijo klasične poroke. Britanci hočejo nekaj več, nekaj v "Petovem rock'n'roll slogu".

"Pete, šokiraj nas," so zapisali na naslovnici enega od tabloidov, ki že leta pozorno spremlja tragično zgodbo (s kriminalnimi vložki) težavnega rockerja. 27-letni Pete, ki trenutno še vztraja na londonski kliniki Priory, kjer se odvaja od mamil, je najprej prišel na idejo, da bi se z ljubljeno Kate poročila na nogometnem igrišču.

Vrgli so ga iz lože, a upanje ostaja
Pete naj bi vložil prošnjo pri nogometnem klubu Queens Park Rangers v zahodnem Londonu - za ta klub navija že od otroštva. Doherty je tekme kluba do februarja spremljal iz častne lože, potem pa so ga nekoč zalotili, ko si je v stranišču vbrizgaval heroin. Predsednik kluba je ponorel, a Pete pravi, da sta zakopala bojno sekiro, in upa, da bo lahko izrekel "I do" na njihovi zelenici.

Igel se Pete res ne boji
Doherty pa je tako zelo zaljubljen, da je izdelal še več poročnih načrtov. Poročne zaobljube bi rad napisal s krvjo. Na srečo ne z vikarjevo, ampak s svojo. Načrt pa bo Pete težko uresničil. Neki Dohertyjev prijatelj je povedal: "Ko je Pete prišel na matični urad s stekleničko krvi in razkril svojo romantično željo, so mu pretreseni uradniki takoj odgovorili, da ni mogoče. Izgovarjali so se na zdravstvene in varnostne pravilnike. Ponudili so mu več nalivnih peres, a jih je odločno zavrnil."

Razočarani Pete je odšel s krvjo v roki, a odnehal ne bo. Prav gotovo se bo hitro domislil nečesa dramatičnega, kar bo poroko naredilo nepozabno.