Robyn Whitehead je zadnje dni pred smrtjo snemala dokumentarec o Dohertyju, zaradi česar sta skupaj preživela precej časa. Foto: EPA
Robyn Whitehead je zadnje dni pred smrtjo snemala dokumentarec o Dohertyju, zaradi česar sta skupaj preživela precej časa. Foto: EPA

31-letnega rockerja so pridržali zaradi prekrška, ki naj bi ga storil že januarja. Kot so ugotovili, je imel Pete takrat pri sebi kokain, ki ga je delil tudi s svojo prijateljico, dedinjo Robyn Whitehead, ki je nato umrla zaradi prevelikega odmerka mamil.

Poleg Dohertyja je policija pridržala tudi dva njegova prijatelja, 42-letnega Petra Wolfa, ki je obtožen posedovanja in preprodajanja mamil, in 29-letnega Alana Wassa, ki je tako kot Doherty obtožen posedovanja mamil, poroča tiskovna agencija Reuters.

Frontman skupin Babyshambles in The Libertines je bil eden izmed štirih ljudi, ki so jih že januarja zaslišali v povezavi z nenadno smrtjo 27-letne režiserke, ki je pred smrtjo oz. zadnjih 10 dni svojega življenja snemala dokumentarec o Dohertyju.

Kokain naj bi priskrbel Wolf
Kot kažejo indici, je bil glasbenik usodnega večera na zabavi v Homertonu v vzhodnem Londonu, kjer so naslednjega dne našli 27-letnico in kjer so dan predtem opazili tudi njegovega najboljšega prijatelja Wolfa. Policija je pozneje, marca, rockerja zaslišala še enkrat, zdaj pa ga je tudi pridržala. Vse tri so sicer izpustili po plačilu varščine, 18. oktobra pa se morajo zglasiti na sodišču.

Whiteheadova je bila sicer članica precej znane britanske družine - bila je vnukinja Teddyja Goldsmitha, ustanovitelja revije The Ecologist, in hčerka Petra Whiteheada, režiserja glasbenih dokumentarnih filmov, ki je ustvarjal v 60. letih. Njena mati Dido je sestrična nekdanje zaročenke Hugha Granta Jemime Khan ter novinarja in politika Zaca Goldmitha.