Pete Doherty ves čas zatrjuje, da ljubi Kate. Bo zaradi nje nekoč zmogel ostati daleč stran od mamil? Foto: EPA
Pete Doherty ves čas zatrjuje, da ljubi Kate. Bo zaradi nje nekoč zmogel ostati daleč stran od mamil? Foto: EPA
Pete Doherty
Petu nekateri oboževalci sledijo na vseh koncertih, saj se bojijo, da bi bil vsak koncert lahko njegov zadnji. Mamila so pokopala že preveč rockerjev. Foto: EPA

Kate od Peta zahteva veliko, morda preveč, modrujejo britanski tabloidi, ki para ne pustijo pri miru.

Mossova naj bi Dohertyju ukazala, da njegova skupina Babyshambles odpove preostale koncerte na Otoku, ko je izvedela, da je Pete med zadnjimi koncerti za mamila porabil okoli 500 funtov na dan. Doherty se tako na petkovem koncertu v Liverpoolu sploh ni pojavil. Uradna razlaga za oboževalce je izčrpanost njihovega pevca. "Peter prosi, da mu pustite čas in prostor, da nadaljuje poskus, da bi si opomogel," so med drugim zapisali Babyshambles.

Poroka na Jamajki?
V resnici pa naj bi Kate Petu postavila ultimat - glasba ali ona. Želi, da bi odšla na Jamajko in se tam poročila, težavni rocker pa bi daleč od glasbene scene in oboževalcev, ki mu ves čas sledijo, lahko v miru nadaljeval rehabilitacijo.

Katina ljubezen za vse življenje
Od mamil se je Pete - bojda precej uspešno - odvajal na imenitni londonski kliniki Priory, kjer so poskrbeli že za veliko zvezdnikov. Kate naj bi "prijateljici" zaupala: "Ljubim ga in poznam vse njegove slabosti. Z njim bom vse življenje, želim pa, da bi imela Lila brata ali sestro. A Pete mora prenehati jemati droge. Edini način, da se to zgodi je, da je ves čas z mano." Kadar nista skupaj, naj bi Kate klicala Peta tudi nekajdesetkrat na dan, saj jo vedno skrbi, da bi Peta zamikala mamila.

Se bo neobrušeni diamant spravil k sebi?
Kate je po besedah znancev trenutno v popolnoma novem položaju. Po lanskem "kokainskem škandalu" njena kariera cveti kot pravzaprav ni še nikoli. Kate je modna ikona, ki jo želijo vse modne hiše. Svojih težav z mamili se je 32-letnica odlično otresla in zdaj je pripravljena na drugega otroka. A njen pet let mlajši srčni izbranec, "neobrušeni diamant" mu zaradi številnih talentov pravijo mnogi, kar naprej brede v težave. Kate in Pete naj bi sicer že nekaj časa poskušala zanositi, a naloga ni lahka, saj Doherty ne najde notranjega miru, Kate pa vztraja, da mora biti "čist", če želi spet postati oče.