Zadnje čase slavna zaljubljenca sodelujeta tudi na glasbenem področju. Foto:
Zadnje čase slavna zaljubljenca sodelujeta tudi na glasbenem področju. Foto:
Pete Doherty
Pete Doherty
Dovolj ima obiskov sodišča. Če zdravljenje ne bo uspešno, pa mu grozi tudi zaporna kazen ... Foto: Reuters

Prejšnji teden je Petova skupina Babyshamles nastopila v Dublinu, na odru pa se jim je med pesmijo La belle et la Bete pridružila tudi Kate, ki je s svojim glasom in stasom navdušila zbrano občinstvo. Eamonn Tucker, upravnik kluba, v katerem se je odvil koncert, pravi, da se zvezdniški par namerava poročiti na Irskem (ali pa bo tam preživel vsaj medene tedne), načrtoval pa naj bi tudi družino. Tucker je poklepetal s parom in pravi, da je Kate prisrčno dekle, ki je zelo zaljubljena v Peta, saj jo spravlja v smeh.

Zakaj je Pete potreboval injekcijske igle?
O Dohertyju pa britanski tabloidi ne pišejo le dobrih novic. Težavni rocker, ki se je po sodnem odloku zdravil zaradi odvisnosti od mamil na ugledni kliniki Priory, naj bi v neki dublinski lekarni kupil hipodermične injekcijske igle, čeprav trdi, da odvajanje odlično napreduje. Izjavil je celo, da je "njegova nova odvisnost odvajanje od mamil". Sumljivi nakup naj bi se zgodil le dan po tem, ko je Doherty zapustil Priory. S Kate sta bila nastanjena v apartmaju v dublinskem hotelu Morrison, Pete pa se je po pričevanju očividcev sam izmuznil v lekarno.

A Doherty še vedno trdi, da je "čist" in odločen, da bo tako tudi ostalo, saj noče razočarati svoje Kate in kolegov iz skupine. Pravi, da je bolj zdrav kot kadar koli v zadnjih nekaj letih in da se trenutno omamlja le z malce alkohola. Pesniško razpoloženi Pete je na svoji spletni strani v verzih zapisal, da je konec padanja po jarkih in tedenskih pojavljanj na sodišču pa tudi prostovoljnega uničevanja njegovega celotnega življenja.

Pesniški nastop na televiziji
Doherty, ki razen po svojih odvisniških škandalih slovi tudi po nadarjenosti za glasbo in poezijo, se bo ob britanskem nacionalnem dnevu poezije pojavil na televiziji. Rockzvezdnik bo v oddaji Poezija: Od Peta Dohertyja do Andrewa Motiona v četrtek prebral pesem Siegfrieda Sassoona. Sassoonov somišljenik in domnevni ljubimec Wilfred Owen je imel namreč po Dohertyjevih besedah velikanski vpliv na njegovo pesništvo, med ključne figure vpliva pa šteje tudi Emilyja Dickinsona in Rimbaudta.

Poezija, tako Doherty, naj bi mu pomagala skozi težke čase, ki jih je pred kratkim preživel v zaporu, saj "ni vedel, kdo je in kaj tam počne". Priznal je, da je iz londonskega zapora Wandsworth izmaknil za polno polico knjig. V zaporu je celo prebral Zločin in kazen, medtem ko si je njegov sojetnik ves čas slačil hlače, mu kazal svoj spolni ud in ga vztrajno spraševal: Je to normalno, Pete? Pete pa je hotel samo brati ...