Anna je bila na koncertu Live 8 pijana in neprimerno oblečena, trdijo organizatorji. Foto: EPA
Anna je bila na koncertu Live 8 pijana in neprimerno oblečena, trdijo organizatorji. Foto: EPA

Smithova, ki se na sodišču še vedno bori za dediščino svojega pokojnega moža, naj bi na koncert Live 8 v Los Angelesu prišla močno opita, poleg tega pa naj bi bila po mnenju organizatorjev tudi preveč izzivalno oblečena za takšno prireditev, zaradi česar so se odločili za tožbo proti podjetju, katerega predstavnica je Anna Nicole.

Annin odvetnik obtožbe zanika
Smithova je imela oblečen svetleč roza telovnik, ki je bil nad prsi zapet le z enim gumbom. Odvetnik plavolaske Howard Stern je že zanikal obtožbe organizatorjev koncerta, da naj bi bila zvezdnica pijana. Trdi, da je bil ves čas koncerta ob njej in ni kazala znakov opitosti. Poleg tega naj bi organizatorji na dan koncerta zavrnili njegovo ponudbo, da se Smithova preobleče, in dejali, da so njena oblačila čisto primerna.

Tožba tudi zaradi neplačanih računov
Podjetje Trimspa, ki izdeluje tablete za hujšanje, pa organizatorji tožijo tudi zaradi dolga, saj naj bi bili za njihove štiri oglasne spote, ki so jih predvajali med prenosom koncerta, dolžni 320.000 dolarjev. Koncert Live 8 v Los Angelesu je bil le eno do prizorišč, kjer so se v dobrodelne namene zbrale številne svetovne glasbene zvezde. Koncerti so istočasno potekali v osmih državah sveta, z njimi pa so želeli doseči, da bi svetovni voditelji priskrbeli več pomoči za revne.