Ozzy bo moral temeljito pobrskati po glavi ... Foto: EPA
Ozzy bo moral temeljito pobrskati po glavi ... Foto: EPA
Ozzy Osbourne
Zagret pristaš heavy metala ni le pevec, temveč igra tudi sintetizator in harmoniko. Foto: EPA

Nekdanji glavni obraz zasedbe Black Sabbath, ki se je po letih boja uspešno rešil odvisnosti od alkohola in mamil, je pred skoraj dvema letoma podpisal pogodbo z založniško hišo Little Brown.

Za knjigo o svojem življenju so mu plačali okrogel milijon funtov (okoli 1,3 milijona evrov), a Ozzy zelo zelo počasi napreduje.

Knjiga, ki nima še niti naslovnice
"Zdi se mi povsem nemogoče, da bi mu uspelo knjigo napisati v petih mesecih, kolikor mu je še ostalo časa, saj do zdaj ni popisal še niti ene same samcate strani. Še pomočnika, kakšnega izkušenega pisca, si ni našel. Zato napovedi za končni izdelek niso nič kaj dobre - mogoče knjiga sploh nikoli ne bo ugledala luči sveta," ni nič kaj optimističen njegov prijatelj.

Avtobiografija je lahko težek zalogaj ...
Britanski glasbenik je sicer že večkrat potožil, da je zaradi prekomernega popivanja in drogiranja njegov spomin poln lukenj. "Bilo je toliko divjih noči brez spanca, ko zjutraj nisem vedel niti, kako mi je ime in kje sem. Nekoč me je neki novinar vprašal: 'Ali je res, da si nekoč posnifal celo mravlje?' Kolikor se poznam, to sploh ne bi bilo nemogoče. A z gotovostjo ne morem zatrditi, saj se tega preprosto ne spomnim."

Ozzyjeve težave z alkoholom so skoraj pripeljale do velike tragedije, saj je leta 1989, mrtvo pijan, poskusil končati življenje svoje žene Sharon.

A. P.