Foto:
Foto:
Severina je nedavno izdala novi album.

Tako se je v Zagrebu začela sodna obravnava, v kateri Severina toži hrvaški spletni portal Index.hr zaradi objav spornih fotografij.

Konec maja je Index poleg spornih fotografij posteljnih igric slavne dalmatinske pevke objavil tudi novico, da obstaja posnetek Severininega spolnega akta. Po ocenah medijev si je posnetek, ki se je pojavil na internetu, v naslednjih dneh ogledalo več kot deset milijonov ljudi.

Severina omenjeni portal toži za okrog 2,5 milijona tolarjev, saj meni, da so bile z objavo fotografij kršene njene avtorske pravice. Prav zato je Severinin odvetnik Vučković sodišče zaprosil, naj posnetek v celoti predvajajo na naslednji obravnavi ter ugotovijo resnico.

Obramba toženega portala pa je predlagala zaslišanje izvedenca seksologa, ki bi podal oceno o tem, ali je na posnetku vidnega kaj takega, česar doslej še ni bilo mogoče opaziti v pornografski industriji.

Glavni urednik Indexa Matija Babić je zahtevo Severininega odvetnika komentiral z besedami, da ga bo veselilo, če bodo s posnetkom malce popestrili sojenje. "Če ona to želi in misli, da tega filma še ni videlo dovolj ljudi, naj ji bo."

V primeru, da bo sodišče sprejelo zahteve tožilstva in obrambe, bodo posnetek na sodišču predvajali 12. novembra, ko naj bi o celotnem primeru pričala tudi Severina. Severinini odvetniki so sicer povedali, da napovedanih tožb proti nekaterim medijem v Sloveniji še niso sprožili.