Ramsay je z ženo Tano poročen od leta 1996 in ima z njo štiri otroke. Foto: Reuters
Ramsay je z ženo Tano poročen od leta 1996 in ima z njo štiri otroke. Foto: Reuters
Ramsay stoji tudi za nadvse uspešnim kuharskim šovom MasterChef, v katerem sta mu do 5. oz. 6. sezone družbo delala tudi Joe Bastianich in Graham Elliot. Foto: AP

68-letnega Chrisa Hutchesona obtožnica bremeni, da je vdrl v zetov računalnik po tem, ko ga je Ramsay odpustil kot poslovnega vodjo svojega 113 milijonov funtov vrednega restavracijskega imperija. V "operaciji Tuleta" so bili na podlagi istih obtožb aretirani tudi trije izmed Hutchesonovih otrok - Adam (46), Orlanda (45) in Chris mlajši (37), poroča Daily Mail.

Daleč so torej časi, ko se je Ramsay ponašal, kako sta s tastom velika prijatelja, zaupnika in praktično neločljiva in mu je celo zaupal enega ključnih položajev v svojem večmilijonskem podjetju.

A odnosi so se nepopravljivo skrhali leta 2010, ko je britanski kuharski mojster Hutchesona obtožil, da je vdrl v njegov zasebni e-predal in mu s poslovnega računa izmaknil 1,4 milijona funtov, da je lahko tešil svoje zloglasne ženskarske apetite - med drugim naj bi eni izmed ljubic plačeval po 5.000 funtov mesečne žepnine.

"S slavo obsedena pošast"
Hutcheson, ki je vse zanikal, je Ramsayja označil za "s slavo obsedeno pošast" in ga tožil zaradi neutemeljene odpustitve in neizplačanih plač. Ramsayjeva žena Tana, s katero je poročen od leta 1996 in s katero ima štiri otroke, je potegnila s svojim možem in pretrgala vse stike s starši, potem ko je odkrila, da je njen oče polnih 30 let skrival, da ima z ljubico Frances Collins še eno družino. Collinsonova naj bi bila sicer samo ena izmed vrste žensk, s katerimi je varal ženo Greto.

Hutcheson je svojega zeta obtožil, da je hčerko naščuval proti njemu.

50-letni Ramsay je nato v eksplozivnem javnem pismu razkril, da je za lov na Hutchesona najel zasebne detektive, in brutalno napadel "diktatorskega" tasta in njegovo "zelo kompleksno življenje".

Leta 2012 se je sicer zdelo, da bosta Ramsay in Hutcheson le končala zelo javni spor, ko sta dosegla poravnavo za dva milijona funtov, a je potem februarja letos prišlo na dan, da so bili tako Hutcheson kot njegovi trije otroci aretirani zaradi vdiranja v Ramseyjeve računalniške sisteme. Četverica je danes stopila pred sodnika in vsi razen Orlande so krivdo priznali.