Robbie je le eden z dolgega seznama zvezdnikov, ki so poiskali strokovno pomoč. Foto: EPA
Robbie je le eden z dolgega seznama zvezdnikov, ki so poiskali strokovno pomoč. Foto: EPA
Robbie Williams
Kdaj se bo vrnil na koncertne odre? Foto: EPA

Tiskovni predstavnik enfant terribla britanske glasbene scene, Bryony Watts, je medijem dejal: "Robbie se je odločil zapustiti kliniko v Arizoni, drugi del zdravljenja pa bo opravil v Los Angelesu."

V mestu angelov, kjer ima ogromno vilo, ga je pričakala njegova mati Jan, ki je - kakšno naključje - svetovalka za odvajanje od alkohola in mamil. 56-letna mati je dejala: "S tem, ko se je sin prav na svoj 33. rojstni dan odločil, da bo spremenil način življenja, si je poklonil najlepše darilo."

Mediji so sprva poročali, da je britanski zvezdnik, nekdanji član fantovske zasedbe Take That, mesec dni dolgo zdravljenje opravil v Arizona's Meadows Centru, kar pa ni res. Izbral je namreč ugledno kliniko za petičneže Cottonwood de Tucson, v kateri je treba za en dan terapij odšteti kar 700 britanskih funtov, kar pa ne pomeni, da pacienti dobijo vse razkošje, ki si ga zamislijo.

Bo trda roka osebja pomagala?
Prav nasprotno, ta center je namreč znan po svojem strogem režimu - enem najstrožjih med podobnimi klinikami v ZDA -, saj zdravljenci živijo v skupnih sobah, vstajajo ob sedmih zjutraj in se prehranjujejo v skromno opremljeni menzi. Prvih pet dni po prihodu na kliniko ne smejo imeti skoraj nobenih stikov z drugimi bolniki, dovoljeni so jim le kratki izleti pod nadzorstvom.

Namesto z alkoholom se je zabaval z zgodovino
Med zdravljenjem je imel Robbie, ki je imel težave s čezmernim jemanjem antidepresivov, tablet za lažji spanec in kofeina, čas, da je prebiral tudi literaturo, za katero ga običajno ne bi imel. Ker je hotel zaposliti svoje misli, se je posvetil branju britanske in ameriške zgodovine.