37-letna mati dveh otrok bo Robbieju Williamsu večno hvaležna, ker jo je prepričal, naj gre na zdravljenje. Foto: EPA
37-letna mati dveh otrok bo Robbieju Williamsu večno hvaležna, ker jo je prepričal, naj gre na zdravljenje. Foto: EPA

Nekdanja 'spajsica' je po odhodu iz slavne dekliške skupine pri svojih 157 centimetrih tehtala le 44,5 kilograma. "Skrbelo me je, da se bom zredila," je povedala in priznala, da je pogosto na silo bruhala, ko je imela občutek, da je pojedla preveč.

Njen tesni prijatelj Robbie je opazil, da ima težave, in jo prepričal, da je odšla na kliniko za zdravljenje. "Dejal mi je, naj grem na rehabilitacijo, in mi s tem verjetno rešil življenje," meni Ginger Spice in dodaja: "Bulimija bi brez tega postala težavnejša. Večno mu bom hvaležna za to."

Prijatelja združila podobna izkušnja
37-letnica je svojo zgodbo opisala na oddaji Life Stories. Povedala je, da sta z nekdanjim članom skupine Take that postala zelo dobra prijatelja dve leti po tem, ko se je odločila za samostojno pot. "Bila sem osamljena in mislila sem, da je on edini človek na svetu, ki me lahko razume, saj je imel podobno izkušnjo s skupino Take That," je priznala pevka.

Geri je bila vedno dekle odprte narave, ki je vse zaupala tudi medijem. Tako je že spregovorila o svojih slabih prehranjevalnih navadah, ki jih je imela kot novopečena članica najuspešnejše dekliške skupine vseh časov.

Ko je bila "spajsica", je tehtala 57 kilogramov, težo pa je hitro začela izgubljati, takoj ko je zapustila skupino. Trenutno mama dveh otrok tehta 50 kilogramov in še vedno občasno obišče anonimne skupine za pomoč pri prehrani.

Žalost ji je pomagala do uspeha
Na oddaji je Geri razkrila tudi "krivca" za njeno slavo. Meni, da nikoli ne bi bila tako uspešna, če ne bi leta 1993 izgubila očeta. Po njegovi smrti je vso svojo žalost preusmerila v to, da ji uspe. "Nisem vedela, kako naj to izrazim, zato sem vso svojo bolečino usmerila v prepričevanje 'dobro, uspelo mi bo' - in šele po tem, ko sem zapustila skupino, sem začutila, kako zelo ga pogrešam," je priznala Geri.