Zanika homoseksualna nagnjenja. Foto: Reuters
Zanika homoseksualna nagnjenja. Foto: Reuters
Robbie na odru
Časopisi so mu plačali odškodnino in se morajo javno opravičiti. Foto: EPA

Kakšna je denarna vsota, ki jo je prejel, ni znano, so pa založniki omenjenih časopisov umaknili žaljive izjave. V reviji People so leta 2004 objavili novico z naslovom Robbiejev skrivni gejevski ljubimec, tik preden je izšla pevčeva biografija, ki jo je napisal njegov prijatelj Chris Heath. Po izjavi Williamsovega odvetnika Toma Shieldsa je članek namigoval na to, da bo zvezdnik v svoji biografiji pretental javnost glede svoje spolne usmerjenosti.

Zdaj so People in preostali časopisi, ki so objavili podobne zgodbe, priznali, da so bila natolcevanja lažna, je še dodal Shields in na zaslišanju v izjavi poudaril, da Williams ni in nikoli ni bil homoseksualec. Prav tako naj v svoji knjigi ne bi poskušal prikriti svojih dejanskih spolnih nagnjenj. Williams se v sodni dvorani ni pojavil.

Natolcevanja o bežnih homoseksualnih spolnih odnosih
V reviji People so tedaj pisali še o tem, da se Williams "pretvarja", da ima spolne odnose le z ženskami, v resnici pa je homoseksualec, ki se spušča v bežna in nizkotna homoseksualna srečanja z neznanci. V nekem manchestrskem klubu naj bi Robbie neznanca zvabil na stranišče, kjer naj bi spolno zadovoljila drug drugega, potem pa naj bi pevec neznanca prosil za še dodatne spolne usluge, je še pisalo v omenjenem članku.

31-letni zvezdnik naj bi imel še en spolni odnos z neznancem, in sicer leto pozneje, na ulici za klubom. Podobno so prejšnje leto pisali v revijah Star in Hot Stars.

Založniški hiši, ki izdajata navedene časopise, sta se strinjali s plačilom "znatne odškodnine" in objavo vidnih opravičil. Hkrati naj bi objavo neresnic obžalovali in se tožniku opravičujejo za nastalo škodo.

Plačati bodo morali tudi Williamsove sodne stroške.