Znane so razvratne noči portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki je pred časom presenetil z novico, da je dobil sina, znano je varanje kapetana Chelseaja Johna Terryja in mnogih drugih nogometašev ... ampak Wayne Rooney je bil tisti, ki je do zdaj veljal za vzornega moža. Foto: EPA
Znane so razvratne noči portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki je pred časom presenetil z novico, da je dobil sina, znano je varanje kapetana Chelseaja Johna Terryja in mnogih drugih nogometašev ... ampak Wayne Rooney je bil tisti, ki je do zdaj veljal za vzornega moža. Foto: EPA
Wayne Rooney s sinom
Ko se je rodil sin Kai, je bil Wayne menda ves iz sebe od sreče in je bridko zajokal ob Coleenini postelji. Tudi zaradi krivde? Foto: EPA
Coleen Rooney
Coleen, z dekliškim priimkom McLoughlin, je bila v preteklosti znana prav po velikih nakupovalnih 'pohodih' z Waynovo kreditno kartico, v zadnjem času pa si je ustvarila svojo kariero. Foto: EPA

Britanski tabloidi so polni zgodb o skokih čez plot 24-letnega nogometnega zvezdnika, člana angleške reprezentance in Manchester Uniteda, ki si je privoščil vroče noči s prostitutko, medtem ko je bila njegova žena Coleen noseča. V štirim mesecih naj bi za sedem vročih noči z 21-letno Jennifer Thompson odštel po 1.200 funtov.

"Delam lahko, kar hočem."
Seveda se je zaradi njegovega ravnanja sprožil plaz kritik in ogorčenja, a, kot kaže, je Rooney ob vsem tem dogajanju povsem hladen. Brezbrižno je zatrdil, da mu je prav vseeno, če bo Coleen po razkritju zahtevala ločitev, hkrati pa še zabrusil, da ne bo mirno prenašal kritik in obtožb Coleen ter njenih staršev.

"Wayne ni pripravljen na to, da bi ga žena zasula z obtožbami in zganjala cirkus okoli tega, saj izključno zaradi njega in njegovega uspeha tako ona kot vsa njena družina živijo zelo lagodno življenje. Če pač Coleen ne more sprejeti varanja in se odloči, da ga zapusti, bo to zlahka sprejel. Videti je, da je prepričan, da lahko počne čisto vse, kar mu pade v glavo, saj meni, da bi bili vsi brez njega prav ničle."

24-letna Coleen, ki je Rooneyjeva ljubezen še iz najstniških dni, je z njunim desetmesečnim sinom Kaijem odšla iz njune vile in se zatekla k svojim staršem Tonyju in Colette v dom v bližini Liverpoola, ki jima ga je kupil prav njun zet, torej Wayne, poroča Daily Mail.

Coleen: "Ne želim te več videti!"
Rooneyja sicer prav danes čaka kvalifikacijska tekma angleške reprezentance proti Švici, saj je selektor Fabio Capello prepričan, da razburljivo zasebno življenje na njegovo igro ne bo vplivalo. Besna Coleen mu je menda pred odhodom v Basel zabrusila: "Ne potrebujem te več. Ne želim te več videti. Samo pojdi in igraj nogomet!" Njen oče Tony pa je dodal: "Wayne nikoli, zares nikoli ne bo več stopil v to hišo."

Po besedah prostitutke Jennifer Thompson se Rooney nikoli niti ni trudil skriti njunega razmerja. Trdi, da sta se "šla" posteljne igrice v razkošnem hotelu Lowry v Salfordu in da je ob enem "zmenku" Rooney v njuno sobo poklical osebje in jim naročil škatlico cigaret, za katere jim je plačal kar 200 funtov.

Vseeno mu je, ker je vse prišlo v javnost
Dodala je še, da se je brez slabe vesti z njo po telefonu pogovarjal pred drugimi člani "rdečih vragov", kot sta Michael Owen in Rio Ferdinand. Poleg tega pa, za razliko od drugih angleških nogometnih zvezdnikov, ki so po podobnih aferah najeli odvetnike in zapravili na tisoče funtov zato, da bi dekleta na klic utišali in jih podkupili, da ne bi "izčvekale" umazanih podrobnosti, Rooney ni naredil ničesar podobnega. Vir blizu zvezdnika je tako dejal, da Rooney sicer ne uživa v tej pozornosti in sramoti, ki si jo je nakopal, "a se ne bo posipal s pepelom in se skrival pri zadnjih vratih".

Po poročanju tabloida The Sun pa je Wayne še pred prvo objavo sam dejal Coleen: "Napisali bodo, da sem imel afero s prostitutko. Vse je res." Sicer je še dodal, da si želi, da se to ne bi zgodilo, a ničesar ni skušal prikriti. "Coleen je bila sprva povsem na tleh, a se je hitro pobrala. Spremenila se je. Ni več obupana "wag" (britansko ime za žene in dekleta športnih zvezdnikov, op. a.), ampak je postala samostojna ženska. Dnevi, ko bi morala tiho požreti vse ponižanje, so za njo," je dejal neki prijatelj.

Rooneyja se sramujejo tudi sorodniki
Celo Rooneyjeva sestrična je Coleen svetovala, naj nemudoma vloži zahtevo za ločitev. Natalie Rooney je tako dejala, da je Wayne "umazan", zato mora Coleen čim prej stran od njega, poleg tega pa jo je "sram, da je Wayne del njihove rodbine".

Coleen in Wayne sta se sicer po šestih letih zveze poročila pred dvema letoma, Coleen pa je uspelo z izdajo knjige in pojavljanjem v medijih zaslužiti okoli 12 milijonov evrov svojega denarja.