Terry v svoji značilni delovni opravi. Foto: Uradna stran tekmovanja
Terry v svoji značilni delovni opravi. Foto: Uradna stran tekmovanja
Marko Janko
Marko je tarnal zaradi utrujenosti, a se je kljub temu trudil slovenske barve predstavljati v najlepši luči. Foto: Erik Ferfolja

V Džakarti, prestolnici Indonezije, se je odvil izbor Mister International 2010, na katerem je naslov odnesel prvi favorit s stavnic, Ryan Terry iz Mansfielda, ki mu je zmago pravzaprav omogočila mačeha, ki je njegove fotografije na skrivaj poslala krajevni modni agenciji. Tam so bili nad videnim tako navdušeni, da so Ryana prosili, naj se prijavi na nacionalni izbor za mistra international, na katerem je gladko zmagal, veliki met pa mu je nato uspel še v Indoneziji.

V vrhu še Brazilec in Španec
Ryan, ki se preživlja z inštalacijo vodovodnih cevi, je nasledil temnolasega Bolivijca Bruna Kettelsa, ki je lani postal prvi in do zdaj edini predstavnik svoje države, ki je osvojil katerega od lepotnih naslovov.

Britanec je bil vse od prvega dne druženja 40 postavnih mladcev favorit za končno zmago, večer pred finalom pa je osvojil tudi laskavi naziv "best body" (najlepše telo). Prvi spremljevalec je postal Brazilec Caio Lucius Ribeiro, drugi pa Španec Luis Alberto Maicas. Med deseterico so se uvrstili še lepotci iz Indonezije, Grčije, Bosne in Hercegovine, Čila, Francije, Namibije in Turčije.

Marko ni ponovil Petrovega uspeha
Podelili so tudi štiri posebne nagrade. Kot rečeno, se z najlepšim telesom ponaša Britanec Ryan Terry. V nacionalnem kostumu je očaral domačin Thomas Sebastian, mister fotogeničnosti je postal predstavnik Šrilanke Singapullige Yasitha Dilshan Perer, mister simpatičnosti pa Maynor Sandoval iz Hondurasa.

Znova se je izkazalo, da so stavnice eno, končni razplet pa drugo in da smo Slovenci spet upali zaman. Stavnice so našemu predstavniku, 22-letnemu Mozirjanu Marku Janku, obetale kar drugo mesto, a na koncu se mu ni uspelo uvrstiti niti med najboljših 15. Spomnimo, lanski predstavnik Slovenije, Novomeščan Peter Klinc, se je v domovino vrnil z zavidljivim osmim mestom.