Donald in Melania Trump s sinom Barronom na silvestrski zabavi leta 2017 v Mar-a-Lagu. Foto: Reuters
Donald in Melania Trump s sinom Barronom na silvestrski zabavi leta 2017 v Mar-a-Lagu. Foto: Reuters

Petični gostje, ki so plačali po tisoč dolarjev za vstopnice, so se tako morali zadovoljiti z družbo Trumpovega osebnega odvetnika Rudyja Giulianija, Trumpovih sinov Erica in Donalda mlajšega ter nekaterih vidnejših predstavnikov konservativnih medijev. Nihče od omenjenih ni nosil mask, poroča CNN.

Donald Trump mlajši s svojim sinom. Foto: Reuters
Donald Trump mlajši s svojim sinom. Foto: Reuters

Iz Trumpovega tabora ni prišla nobena uradna razlaga za predsednikov predčasni odhod iz Mar-a-Laga, je pa Trump dva tedna pred ustoličenjem Joeja Bidna še vedno zaposlen s poskusi razveljavitve izidov novembrskih predsedniških volitev in pomilostitvami vprašljivih figur.

Brez Donalda in Melanie je bilo razpoloženje na silvestrski zabavi v graščini v Palm Beachu manj radostno kot prejšnja leta.

Vanilla Ice kot glavni nastopajoči

Na glavnem odru plesne dvorane so nastopali izvajalci, katerih zlata leta so minila že pred desetletji (Vanilla Ice in Berlin), gostje pa so namesto selfijev s prvim parom ZDA tokrat lovili Giulianija in voditeljico Fox Newsa Jeanine Pirro.

Trumpovo ime sta zastopala predsednikova starejša sinova s svojima spremljevalkama, Kimberly Guilfoyle in Laro Trump.

Zabave se je udeležila tudi Trumpova hčerka iz drugega zakona z Marlo Maples Tiffany Trump, ni pa bilo na spregled Ivanke Trump in Jareda Kushnerja.

Prvi par je Florido zapustil 31. decembra. Foto: AP
Prvi par je Florido zapustil 31. decembra. Foto: AP

Na meniju Trumpova solata in wagyu

Mize za deset, brez protikoronskih medsebojnih razdalj, so eno ob drugi postavili v plesni dvorani, silvestrski jedilnik pa je vseboval "Trumpovo solato" s slanino in sirom s plemenito plesnijo, stalnica na meniju golf kluba v Mar-a-Lagu, torteline s sirom in govedino wagyu.

Mnogi gostje in nastopajoči so bili neprijetno presenečeni, ko so izvedeli, da bo Trump zapustil Florido predčasno. Cene vstopnic za silvestrsko zabavo v Mar-a-Lagu so vztrajno naraščale, odkar je Trump postal predsednik, letos pa so dosegle tisoč dolarjev.

Rezervacije za zabavo so poskočile, ko je bilo enkrat potrjeno, da bo Trump za božično-novoletne praznike odpotoval na Florido, potem, ko je izpustil zahvalni dan.

Sorodna novica Melania odšteva dneve v Beli hiši in si "samo želi domov"

Prodali 500 vstopnic

Za letošnji dogodek so prodali 500 vstopnic, kar je malenkost manj kot v preteklih letih. Plesna dvorana, poimenovana po Donaldu Trumpu, ima sicer kapaciteto za 700 ljudi.

Še do srede se je pričakovalo, da se bo prvi par udeležil zabave, a zvečer je CNN poročal, da se v četrtek zjutraj nepričakovano vračata v prestolnico.

Trumpa sicer v klubu med prazniki skoraj ni bilo na spregled in se je držal svojih zasebnih prostorov, viri pa poročajo, da je še vedno obseden z izidi volitev in prizadevanji, da bi nekako preprečil potrditev Bidnove zmage 6. januarja.

Melania naj bi sicer poraz bolje sprejela in je že pred tedni začela seliti svoj inventar iz Bele hiše v Palm Beach, kamor naj bi se par preselil, ko Ovalno pisarno prevzame Biden.