"Sezona zlatokopk je tu." Foto: EPA

Maja leta 2013 naj bi se ženska, ki je v tožbi navedena le pod imenom Jane Doe, v Anaheimu udeležila koncerta Snoop Dogga, v VIP-loži pa je srečala še njegovega znanca Dana "Magica" Juana s pravim imenom Donald Campbell. Ker je njena prijateljica že odšla, ji je ta ponudil prevoz domov. V avtomobilu naj bi zaspala in se zbudila pri njem doma, ker pa je bila izmučena, je tam tudi prenočila. Zjutraj, ko je še spala, naj bi se ji oralno vsilil.

Ne glede na to je privolila, da skupaj odideta do glasbenega studia raperja – neznanka je menila, da bi srečanje zvezdnika, za katerega je sicer že prej delala kot plesalka med njegovimi nastopi, koristilo njeni karieri. Medtem ko je bila na stranišču, naj bi Snoop Dogg, s pravim imenom Calvin Broadus, vanj vdrl in zahteval, da ga oralno zadovolji. V to je neimenovana ženska oklevajoče privolila, saj naj bi se bala za lastno varnost, življenje in svojo službo – glasbenik bi lahko poskrbel, da je nihče več ne bi najel. Zvezdnik naj bi nato vpričo nje tudi masturbiral, poroča Billboard.

Raper, ki obtožbe sicer zanika, je ni več najel

V tožbi, polni nazornih opisov, ki jo je po neuspeli zasebni mediaciji med nasprotnimi stranmi vložil Matt E. O. Finkelberg, je tako navedeno, da je raper pozneje zlorabil svoj položaj moči. Ker ga ženska, ki je tudi igralka in manekenka, ni zadovoljila "z veseljem", je ni želel več najeti, sama pa naj bi se po dogodkih spopadala s posttravmatsko stresno motnjo, depresijo in nočnimi morami. V dokumentih je raper označen kot "spolno plenilski", zahtevana odškodnina pa še ni znana.

Zdi se sicer, da 50-letnik obtožbe zanika. Na družbenih omrežjih je namreč med drugim objavil: "Bodite previdni, sezona zlatokopk je tu." In dodal emodžije sodnika, vreče denarja in policista ter dodal, da je okoli sebe treba imeti le ozek krog ljudi.