"Za svojo malomarnost in napačno vedenje bi se rad opravičil vsem, ki so jih moja dejanja prizadela." Foto: AP

SUGA, član južnokorejske zasedbe BTS, je prišel navzkriž z zakonom. Med parkiranjem električnega vozila pred svojim domom je padel, pri tem pa ga je opazil policist. Ta se je odločil, da bo izvedel alkotest, ki pa ga glasbenik ni opravil – količina alkohola v krvi je bila nad dovoljenih 0,08 odstotka.

Policijska postaja Yongsan v Seulu naj bi ga ovadila zaradi kršitve zakona o cestnem prometu in ga, preden ga je izpustila, tudi zaslišala. Trenutno ni jasno, ali je policija začela postopek preiskave.

Big Hit Music se je že opravičil za "razočaranje, ki ga je povzročilo izvajalčevo neprimerno vedenje". Po besedah založbe, pod katero ustvarja, bo sprejel "vse disciplinske ukrepe". Zaradi opitosti med vožnjo so mu že odvzeli vozniško dovoljenje, moral bo tudi plačati globo, poroča AP.

"Nisem se zavedal, da se ne smem voziti z električnim vozilom, če sem prej pil alkohol"

Zvezdnik K-popa, z uradnim imenom Min Yoon-gi, se je sicer že opravičil na spletni platformi za oboževalce Weverse. "Z vsem srcem se globoko opravičujem, ker sem vas razočaral s tem obžalovanja vrednim incidentom," je zapisal in dodal, da je alkohol pil med večerjo, zanašal pa se je na to, da mora prevoziti le kratko razdaljo.

"Nisem se zavedal, da se ne smem voziti z električnim vozilom, če sem prej pil alkohol, in da s tem kršim predpise o cestnem prometu," je še poudaril, a dodal, da za svoje dejanje nima izgovorov. Zagotovil je, da nobena lastnina ali oseba nista bili poškodovani. "Za svojo malomarnost in napačno vedenje bi se rad opravičil vsem, ki so jih moja dejanja prizadela, prizadeval si bom, da se takšne stvari ne bodo ponovile," je 31-letnik sklenil svojo izjavo.

Nekateri oboževalci z njegovim opravičilom niso bili zadovoljni in so že izrazili željo, da raper zapusti BTS.

Incident ni vplival na njegovo služenje vojaškega roka

Trenutno SUGA sicer služi obvezni vojaški rok, a ne kot vojak. Od septembra 2023 služi v nevojaških ustanovah, kot so centri za socialno skrbstvo, centri za storitve skupnosti in pošte. Tisti, ki služijo na ta način, imajo običajno redni delovni čas in se po koncu dneva smejo vrniti domov.

Po besedah ​​tiskovnega predstavnika uprave za vojaško osebje incident ne bo vplival na njegov trenutni položaj, saj se je zgodil zunaj uradnega delovnega časa. Služenje naj bi končal prihodnjega junija.