'Ko Suri rečem, da si res želim, da bi pojedla te beljakovine, če si nato želi dobiti sladkarije, me pogleda in reče: Mislim, da me res ne bi smela siliti v stvari, ki jih ne želim delati,' je Katie dejala v nekem intervjuju. Foto: www.suricruisefashion.blogspot.com
'Ko Suri rečem, da si res želim, da bi pojedla te beljakovine, če si nato želi dobiti sladkarije, me pogleda in reče: Mislim, da me res ne bi smela siliti v stvari, ki jih ne želim delati,' je Katie dejala v nekem intervjuju. Foto: www.suricruisefashion.blogspot.com
Suri Cruise
Enkrat kot 'poslovna ženska', drugič otroško razigrana. Suri kombinira sloge, vedno pa je urejena od glave do pet.
Družina Cruise
Suri se je s svojimi starši prvič znašla na naslovnici pri petih mesecih. To je še vedno najbolje prodajana številka revije Vanity Fair. Foto: Vanity Fair
Tom Cruise in Katie Holmes
Še vedno se veliko govori o razmerju Toma in Katie, saj mnogih še nista prepričala, da je njuna ljubezen iskrena. Nekateri trdijo, da ima Tom svojo ženo pravzaprav zaprto v dvorcu na Beverly Hillsu, Katie pa je skorajda opustila filmsko kariero. Foto: EPA

In nedavno jo je revija Glamour uvrstila med najbolje oblečene zvezdnice na svetu. Postavili so jo na 21. mesto, med ženske, ki so od nje starejše vsaj štirikrat in imajo svojo kariero, pogled na svet ... zrelost. Uredniki so uvrstitev na lestvico utemeljili z besedami, da ima Suri "najbolj zaželeno garderobo v Hollywoodu". S tem bi se pri deklici, ki bi se morala pri teh letih šele igrati, da v visoke pete obuva plastične lutke, težko strinjali.

"Planet Suri" je pač zelo poseben, močno drugačen tudi od odraščanja drugih otrok slavnih staršev. Temnolase deklice z zelenimi očmi, hčere Toma Cruisa in Katie Holmes, nikoli ni videti na igrišču, umazane od peska ali sladoleda. Namesto tega kot prava dama hodi po ulicah, nakupuje v najdražjih butikih, hodi na večerje z odraslimi in v veleblagovnicah izbira ličila.

Od Marca Jacobsa do Giorgia Armanija
Garderoba "hollywoodske princese" naj bi bila vredna več kot dva milijona evrov, njenim modnim izbiram pa je posvečenih več blogov, ki vsakodnevno seznanjajo bralce z novimi oblačili. Nič čudnega, saj je v omari drobne deklice mogoče najti zadnje - seveda otroške - kolekcije tako rekoč vseh najuglednejših modnih oblikovalcev. Rožnati salonarji s podpisom Marca Jacobsa za 650 evrov. Zimski plašček Dolce & Gabbana za 1.500 evrov. "Uggsice" v nežno rožnati barvi. Sončna očala Ray-Ban. Damska torbica znamke Ferragamo za 600 evrov. In kolekcija, ki jo je po njenih merah ukrojil in izdelal sam Giorgio Armani.

To so stvari, za katere bi se (seveda v večjih številkah) grebla vsaka zvezdnica, za "divo" Suri pa so popolnoma običajne. In starša jo pri tem navdušeno podpirata. Tom je nedavno dejal: "Ponosen sem, da si ljudje želijo posnemati njena oblačila in njen slog." Mati Katie pa priznava, da je njen najhujši modni kritik prav mala Suri: "Vedno mi odkrito pove, kaj si misli o mojih oblekah. Zdaj na primer nosim rjave hlače, za katere mi je že večkrat povedala, da ji niso všeč. Ti čevlji pa so bili njen predlog. Ima izreden okus za modo."

"Naj počne, kar želi"
A odraslost male Suri Cruise, ki je nedavno ob brnenju helikopterjev nad domačo vilo, v katerih so bili paparaci, ki so skušali dobiti čim boljše posnetke družine, praznovala peti rojstni dan, se še zdaleč ne konča pri njeni garderobi. Mnogi bi mislili, da bodo starši, posvarjeni pred pastmi slave, do nje pretirano pokroviteljski in zaščitniški, a resnica je prav nasprotna. Suri namreč vzgajata po doktrini scientološke cerkve, po kateri se je treba do vsakega človeka, ne glede na starost, obnašati kot do odrasle osebe. In tako Suri povsem sama odloča o svojih oblekah, ličilih, prehrani, prostem času - kolikor ga ima, seveda.

Za čez dan rožnato ličilo, za zvečer rdeče
Suri že dve leti ves čas naokoli hodi naličena in najbolj uživa, ko lahko v kozmetični hiši Sephora po mili volji izbira nove maskare, rdečila, puder, modne dodatke. Čez dan običajno izbere rožnato ličilo, za večerni "izhod" živo rdeče. Kozmetične pripomočke največkrat pospravi v Ferragamovo torbico, za res posebne priložnosti pa iz omare vzame samo njeno Hermesovo torbico, ki je stala - 13.000 evrov.

Njen modni okus je tako do potankosti izdelan, da je nihče ne more prepričati, da bi si oblekla hlače. Zakaj bi si pravzaprav jih, če je prava "šik" dama? V to je ne sili niti Tom, ki je ob rojstvu hčer označil za "svoj vrelec mladosti", od prvega dne pa jo razvaja brez mej. "Vedno ji kupim, kar želi. Nikoli ji ne bom dajal nasvetov, naj bo, kakršna želi biti," pravi ponosno. Nič proti nima niti, ko Suri prime dudo in jo ima po nekaj ur v ustih. "Sama bo spoznala, kdaj je prišel čas, da se od nje poslovi. In takrat jo bo vrgla v koš. Tako preprosto je," je izjavil.

Sama priredila svojo rojstnodnevno zabavo
Tom in Katie svojo "odraslo" deklico pogosto vzameta s seboj na večerne prireditve in večerje v razkošne restavracije s svojimi prijatelji. Spati se ji nikoli ne mudi - oziroma se nikoli ne mudi njima, saj Suri nima določene ure, do katere mora biti v postelji. Pravilo je jasno: kadar želi. Tudi zato je z očetom obiskala Superbowl v Miamiju, ko ga je čakala, pa se je igrala s svojim iPadom. Tudi zabavo za svoj rojstni dan, ki je stala 16.000 evrov, je zorganizirala sama, Katie ji je le pomagala. "Želim si samo, da bi bila Suri srečna," je pojasnila Katie.

Šolala se bo doma
Po verovanju ustanovitelja scientološke cerkve L. Rona Hubbarda je človeško telo "nosilec" za duhove vesoljcev. Tudi otroci so tako kanal za Nezemljane, torej ni nobenega razloga, da bi se do njih obnašali drugače kot do odraslih. V praksi to pomeni, da je Suri "vladarica" svoje družine. Če si zamisli, da ne bo sedla v avtomobil, pač ne bo. Nihče njeni volji ne oporeka. Seveda tudi ne bo hodila v šolo - ne zasebno, kaj šele javno, ampak se bo tako kot Cruisova posvojena otroka, danes 18-letna Isabella in 16-letni Connor, ves čas šolala doma. Ko pa bo šla na pot, jo bosta ves čas spremljala varuška in varnostnik, ki bosta nanjo pazila tudi v družinskem helikopterju.

Življenje, v katerem nobena stvar ni predraga in nedovoljena, a z izredno malo stiki s sovrstniki oziroma z vsakim, ki prihaja iz tujega okolja, torej. Kaj bo s Suri, ko bo dopolnila 18 let?