V čast japonskemu premierju si je Tom spremenil pričesko. Foto: Reuters
V čast japonskemu premierju si je Tom spremenil pričesko. Foto: Reuters
Tom Hanks
Tom Hanks, je pred snemanjem filma Da Vincijeva šifra kratke lase. Foto: EPA

Sicer kratkolasi Hanks si je zaradi glavne vloge v filmu Da Vincijeva šifra lase pustil rasti in si jih v znak spoštovanja do japonskega predsednika vlade oblikoval tako kot on. Koizumi je sicer znan po svojih bujnih sivih in valovitih laseh.

Hanks je odpotoval na Japonsko, da bi predstavil svoj najnovejši film Da Vincijeva šifra. Med kratkim obiskom v premierjevi pisarni je Koizumi najprej komentiral: "Ste si spremenili pričesko? Tom pa mu je odvrnil: "Zaželel sem si takšno pričesko, kot jo imate vi."

Med pogovorom je japonski predsednik vlade Hanksa pohvalil, da je videti veliko mlajši kot pa v filmih, Tom pa se je le nakremžil in odvrnil: "Otroci me kar naprej opominjajo, kako star sem." Kasneje je Hanks povedal še, da želi postati ameriški Koizumi, in dodal, da mora spremeniti še barvo - želi si sive lase.

Pogovarjala sta se tudi o težko pričakovanem filmu Da Vincijeva šifra, ki bo prvič predstavljen prihodnji mesec na filmskem festivalu v Cannesu. Hanks je dodal: "Premierja sem povabil na premiero, vendar pa bo najbrž preveč zaposlen z vodenjem države."