Fotografije, ki je nastala na rdeči preprogi na letošnjem filmskem festivalu v Benetkah, nismo retuširali. Foto: EPA
Fotografije, ki je nastala na rdeči preprogi na letošnjem filmskem festivalu v Benetkah, nismo retuširali. Foto: EPA

22-letna Knightleyjeva je za neki britanski časopis povedala: "Ko mi kdo reče, da sem lepa, odgovorim: 'Hvala. Imam dobre gene!'" A lepotica priznava, da niso vse zasluge njene družine: "V redu sem na naslovnici neke revije, a nekdo drug mi uredi pričesko in me naliči in me hudičevo retušira - to nisem jaz, to je nekaj, kar so ustvarili drugi ljudje."

Zakaj bi si želeli biti slavni?
Zvezdnica Piratov s Karibov, ki je nadomestila Kate Moss kot obraz Chanelove dišave Coco Mademoiselle, tudi ne more razumeti obsedenosti ljudi, ki hočejo biti slavni. "Straši me, ko otroci rečejo, da bi bili radi slavni. Zakaj? Ker ne dobiš sedeža v restavraciji? Veš, kaj? Če rezerviraš mizo, lahko dobiš tudi sedež." Tistim, ki pravijo: "Hočem biti bogat in slaven," pa Keira sporoča: "Pojdite delat na borzo."

V boj proti "anoreksiji" na sodišče
Knightleyjeva se je sicer s tem, da jo imajo za zgled otrokom, spopadla že januarja, ko je dobila tožbo proti britanskemu časopisu Daily Mail, ki je poročal, da ima suhica motnjo hranjenja. Keira je o pisanju Daily Maila povedala: "Ne bi mogli reči česa bolj groznega," in razložila, da je bila takrat tako (pre)suha zaradi napornega snemanja zadnjega dela trilogije o piratih. Ker ni hotela, da bi ljudje verjeli, da je anoreksična, se je odločila za sodni boj in pravi, da bi se takoj spet.

Knightleyjeva se zdaj v svoji koži počuti dobro, a pravi, da se v najstniških letih sploh ni mogla gledati, ker ji njen videz nikakor ni bil všeč.