Po izstopu iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti se je pokesal za
Po izstopu iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti se je pokesal za "šokantno, bolečo in neopravičljivo" klofuto. Foto: AP

Kot je povedal neimenovani vir za ameriški People, je igralec en mesec po incidentu odpotoval na duhovno potovanje v Indijo, kjer se med drugim ukvarja z jogo in meditacijo.

53-letnega Smitha so paparaci prvič po podelitvi filmskih nagrad ujeli na letališču v Mumbaju, kjer se je fotografiral tudi z oboževalci.

Sorodna novica Will Smith po klofuti Chrisu Rocku deset let ne sme na Oskarje

50-letna Jada je prejšnji teden v pogovorni oddaji Red Table Talk na Facebooku, v kateri skupaj z materjo Adrienne Banfield-Norris in hčerko Willow obravnava različne teme, dejala, da bo njena družina razpravljala o posledicah incidenta. "Glede na vse, kar se je zgodilo v zadnjih nekaj tednih, se družina Smith osredotoča na temeljito zdravljenje. Nekatera odkritja v povezavi z našim zdravljenjem bomo delili za mizo, ko bo napočil čas," je še dodala.

Smithu je na Oskarjih prekipelo, ko se je komik Rock pošalil iz dejstva, da je njegova žena Pinkett Smith zaradi bolezenskega stanja alopecije gologlava. Skočil je na oder in komiku prisolil klofuto. Le malo pozneje je sicer prejel zlati kipec za najboljšo moško vlogo za nastop v filmu Kralj Richard (King Richard).

Akademija je Smithu zaradi incidenta za deset let prepovedala udeležbo na vseh dogodkih v organizaciji Akademije, vključno z Oskarji.