Anna Nicole Smith, ki je umrla pri 39 letih, bo zdaj znova zaživela - v operi. Foto: EPA
Anna Nicole Smith, ki je umrla pri 39 letih, bo zdaj znova zaživela - v operi. Foto: EPA

Opera, ki jo britanska operna hiša predstavlja kot "največji umetniški dogodek leta", je nastala pod peresom Richarda Thomasa, glasbeni del je napisal Mark-Anthony Turnage, premiero pa bo doživela 11. februarja 2011 v Covent Gardnu.

Opera se bo sicer osredotočila na življenje Anne Nicole po tem, ko je spoznala naftnega mogotca J. Howarda Marshalla in se z njim poročila, ko je imel on 89, ona pa 26 let. Kmalu je bogataš umrl in začela se je huda bitka za dediščino njegovih milijonov med Marshallovimi otroci iz prvega zakona in zajčico.

Ko je, leta pozneje, pri 39 letih Anna umrla zaradi prevelike količine in usodne mešanice tablet, se je sodna bitka ravno bližala koncu. Turnage sicer pravi, da se bo zgodba tu končala in da poznejše bitke za skrbništvo nad Annino hčerko Dannielynn in sodne odisejade glede tega, kje bo zajčica pokopana, ne bodo uprizorili.

Tragično zadnje leto življenja
Kot je znano, je deklica pri komaj petih mesecih izgubila mamo, že prej, tri dni po rojstvu, pa tudi polbrata Daniela, ki se je zgrudil v bolniški sobi, ko je prišel obiskat mamo in novorojeno sestrico. Po smrti prsate blondinke sta se za skrbništvo nad deklico začela boriti njen zadnji partner in odvetnik Howard Stern, ki je bil na rojstnem listu uradno naveden kot oče, in njen nekdanji partner Larry Birkhead, za katerega se je pozneje, z analizo DNK-ja, izkazalo, da je dekličin pravi oče. Vmešala se je tudi mama pokojne zajčice, ki je zahtevala, da deklica živi z njo.

V Annine čevlje Nizozemka Westbroekova
Tragično življenje in smrt Anne Nicole Smith bo sicer uprizorila nizozemska sopranistka Eva-Maria Westbroek. Napoved opere sicer že zdaj buri duhove, a za Turnagea to ni nič posebnega - takšne in drugačne odzive je doživel že pred časom, ko je sodeloval tudi pri nastajanju opere o življenju komika Jerryja Springerja z naslovom Jerry Springer: The Opera, poroča britanski BBC.