Anastazijo glasba spremlja že od otroštva. Foto: Uradna spletna stran
Anastazijo glasba spremlja že od otroštva. Foto: Uradna spletna stran
Glasba: Miran Juvan
Besedilo: Anastazija Juvan
Aranžma: Miran Juvan
Anastazija in Miran Juvan
Anastazija bo odpela pesem, ki jo je uglasbil mož Miran. Foto: MMC RTV SLO

Anastazija bo s skladbo moža Mirana Juvana Nežna na finalnem večeru Eme nastopila šesta. Prvi nastop na Emi je po njenih besadah velika odgovornost, hkrati pa tudi užitek, ker bo zapela pred velikim številom ljudi. Po njenih besedah je besedilo za skladbo, ki ga je napisala sama, dolgo samevalo v domačem računalniku, "naključno pa se je znašlo na Miranovem klavirju, ki jo je v manj kot pol ure uglasbil, jaz pa sem jo začela veselo prepevati".

Uradno spletno stran Eme najdete tukaj.

Anstazija prihaja iz umetniške družine, v kateri je bilo petje sestavni del vsakdanjika. "Pela sem še kot deklica in pobirala simpatije mnogih, a me je pot zapeljala v vode resne glasbe, v katerih je bila dolga leta moja najljubša spremljevalka violina," je dejala za MMC.

"Besedila se pogosto prikradejo v misli nepovabljena"
Po njenih besedah se besedila kdaj prikradejo v misli nepovabljena, kar hitro spravi na papir. "Se je že zgodilo, da nisem mogla zaspati, ker se mi je ideja za eno besedilo oblikovala v glavi in sem se potem izmuznila do kopalnice ter napisala par verzov kar na toaletni papir, ker nisem hotela zbujati svojih fantov," pravi in dodaja, da je besedilo za skladbo Nežna nastalo med vožnjo od Domžal do Škofje Loke "po eni izmed mnogih čudovitih noči, v kateri sva z Miranom imela malo več časa drug za drugega".

"Videz celotne ekipe na odru bo nežen"
Na Emin nastop se pripravlja predvsem "s pevskega vidika, ker naša pesem ne pušča prostora za velike scenske atrakcije". Skladba bo po njenih besedah pritegnila poslušalce z vsebino in čustvenostjo. "Pred nastopom se bo treba na odru umiriti in pripeljati poslušalce v pravo vzdušje. Moj videz in videz celotne ekipe na odru bo ženstven in nežen," je v smehu dodala.

Z uvrstitvijo se ne obremenjuje. "Rada bi le, da bi naša pesem prišla do src tistih, katerim je namenjena. In seveda bom vesela, če bo teh veliko," pravi in dodaja, da vsem sotekmovalcem želi veliko sreče, zmago pa privošči najboljšemu.

Glasba: Miran Juvan
Besedilo: Anastazija Juvan
Aranžma: Miran Juvan