Kris Allen je postal 8. Ameriški idol. Foto: Reuters
Kris Allen je postal 8. Ameriški idol. Foto: Reuters

23-letni študent iz Arkansasa je v finalu premagal tekmeca Adama Lamberta, ki je sicer veljal za favorita. Zmaga na priljubljenem šovu (finale si je ogledalo več kot 28 milijonov gledalcev, lanskega pa celo 32 milijonov) je Krisu prinesla pogodbo za snemanje plošče.

Kris je po zmagi dejal, da si želi le to, da bi ga v glasbeni industriji spoštovali. "Če to pomeni, da bom prodal veliko albumov, dobil kakšnega grammyja in bodo ljudje radi poslušali mojo glasbo, potem je to tisto, kar si želim," je dejal Kris.

Allen, ki sicer igra tudi kitaro in klavir, je novinarjem še povedal, da o stvareh, ki jih prinese slava, veliko govori s svojo ženo Katy, s katero sta poročena osem mesecev. "Seveda se bodo stvari spremenile, vendar je najin zakon močan in ona je res super oseba, zato veva, da bo vse v redu," je dejal 8. Ameriški idol.

Lambert si želi tudi v filmske vode
Na novinarski konferenci pa je sodeloval tudi drugouvrščeni, 27-letni Lambert, ki je gledalce navdušil predvsem z "glam rock" nastopi 70. let. Vendar pa Lambert (prijel se ga je vzdevek Glambert) pravi, da se ne želi omejiti le na eno zvrst glasbe. "Veliko bolj všeč mi je, ko lahko v končni izdelek vnesem različne elemente," je pojasnil.

Lambert si želi sodelovati s svetovno znanim kitaristom Slashem (nekdanji kitarist Guns N' Roses je zdaj del zasedbe Velvet Revolver), ki ga je spoznal med šovom, in kitaristom legendarnih Queenov, Brianom Mayjem, dodal pa je, da bi si nekoč želel delati tudi v filmskem svetu.

A. M.

Spodaj si lahko ogledate enega izmed nastopov Krisa Allena.