Kakšen bo njegov naslednji projekt? Foto: EPA
Kakšen bo njegov naslednji projekt? Foto: EPA
Jahta Eclipse
Njegova jahta Eclipse velja za največjo in najdražjo zasebno jahto na svetu. Foto: EPA

Klub Under The Bridge je zadnji nakup bogataša, ki se že ponaša z več ogromnimi jahtami, serijo izjemno cenjenih umetnin in lastništvom nogometnega kluba Chelsea. Zdaj se je podpisal še pod lastništvo prostorov, ki ležijo pod stadionskim kompleksom Stamford Bridge, za nepremičnino pa je odštel skoraj 25 milijonov evrov - kar je, glede na to, da njegovo premoženje ocenjujejo na 12,4 milijarde evrov, pravzaprav ... drobiž.

Trenutno je v klubu prostora za 600 sedežev, Abramovič pa ga želi spremeniti v najbolj zaželen koncertni prostor v Londonu oziroma kar na Otoku. Vse večere zato zdaj preživi v njem, se pomenkuje z obiskovalci in jih sprašuje, kakšen se jim zdi nov zvočni sistem, ki so ga vgradili po njegovem naročilu.

Želi si slišati Jaggerja in družbo
"Roman je veliki glasbeni navdušenec in njegovi načrti s klubom so zelo resni. Njegov cilj je, da bi v teh prostorih kmalu zaigrali Rolling Stonesi. Po njegovem naročilu je nastala tudi razkošna garderoba za izvajalce, ki je s kopalnico, kuhinjo, ohlajeno penino in ogromno televizijo kar stanovanje v malem, kupil je najboljše ozvočenje v Evropi, po stenah pa razporedil predmete iz glasbene zgodovine, ki so morali stati celo premoženje. Ampak on pač vedno dobi, kar želi," je dejal neki njegov prijatelj za britanski Independent.

Prostori pod domovanjem nogometne ekipe modrih so se nekdaj imenovali Purple, šlo pa je za precej preprost nočni klub, v katerem se je dogajalo marsikaj. Abramovič, ki si je za zasebne zabave že zaželel nastopa Amy Winehouse in skupine Kings of Leon, je prepričan, da bo klubu vrnil ugled. Najel je Američana Jamesa Cafarellija, ki je uredil tudi verigo ameriških klubov House of Blues, ta pa je v njegovem imenu naročil kar 66 najboljših ojačevalcev PowerLight, kar je rekordno število za kakšen pokriti prostor. Cafarelli mu je zagotovil, da bodo ustvarili "najboljši zvok na planetu".

Na voljo je tudi sedem zasebnih lož, najem ene za en večer bo stal okoli tisoč evrov, dogovarja pa se tudi s televizijskimi postajami, saj si želi, da bi iz kluba Under The Bridge v živo potekale tedenske glasbene oddaje. Prepričan je, da se bo ogromni vložek kmalu povrnil.