Zelo je težko, ampak da, sva skupaj.

Igralca naj bi se kot par v javnosti prvič pojavila na podelitvi filmskih nagrad bafta, vendar sta prišla in tudi sedela ločeno. Tako sta znova sprožila dvome, ali je nujna zveza trdna ali so vse le namigovanja. Robert je svoji soigralki iz filmov Somrak in Mlada luna sicer ponosno zaploskal, ko je prejela nagrado.

Čim sta se zaljubljenca odmaknila od oči javnosti, pa se nista mogla ločiti drug od drugega. Tako je na večerji po podelitvi 23-letni zvezdnik po večmesečnem upiranju komentarjem njunega odnosa za revijo Sun priznal, da sta par. Razlog za skrivanje zveze naj bi bil, da si ne želita še dodatne pozornosti medijev in oboževalcev.

"Zelo je težko, ampak da, sva skupaj," je medijem povedal Pattinson in dodal: "Zaradi oboževalcev ne moreva prispeti istočasno. Prava norija je. Tokrat naj bi se javno pokazala kot par, vendar je nemogoče. Vse to morava početi, da se izogneva pozornosti."

Vse odkar sta mlada igralca zaslovela z vlogama Belle in Edwarda v prvem delu sage konec leta 2008, se pojavljajo govorice, da se med njima nekaj plete. Vendar sta zvezdnika varovala svojo zasebnost in o razmerju do zdaj nista želela govoriti. Režiserka Somraka Catherine Hardwicke je povedala, da je opazila kemijo med igralcema, vendar ji je Kristen zaupala, da se romanca ni zgodila med snemanjem prvega filma.

Takrat je imela igralka le 17 let, zato je režiserka Roberta opozorila, naj niti ne pomisli na zapeljevanje, saj je Kristen mladoletna in bi bil lahko celo aretiran. Catherine meni, da je bilo zdaj 19-letni igralki težko končati zvezo z dolgoletnim fantom Michaelom Angaranom in je potrebovala kar precej časa, da je priznala: "Moram poskusiti in se res potruditi, da bom s Pattinsonom."

Zelo je težko, ampak da, sva skupaj.