Oglas za zvočnike Beats Pill je preveč seksi, da bi bil lahko predvajan že čez dan, je odločil britanski urad za standarde v oglaševanju. Foto: Youtube
Oglas za zvočnike Beats Pill je preveč seksi, da bi bil lahko predvajan že čez dan, je odločil britanski urad za standarde v oglaševanju. Foto: Youtube

Britanski urad za standarde v oglaševanju (Advertising Standards Authority - ASA) je namreč zaradi spornega oglasa za zvočnike Beats Pill dobil 97 pritožb, v katerih so se gledalci pritoževali nad njegovo pohujšljivostjo in neprimernostjo za otroške oči.

Očitali so mu, da je seksističen ter da ženske prikazuje kot seksualni objekt in na poniževalen način - eden izmed prizorov namreč prikazuje dekle, ki kleči na rokah in nogah, na hrbtu pa ima položene zvočnike.

Na ogled šele v večernih urah
Pri Beats Electronics International so se branili, da namen oglasa ni bil žaljiv in da niso nameravali spodbujati neprimernih stereotipov, saj vztrajajo, da so dekleta v oglasu predstavljena kot "samozavestne in vase prepričane posameznice, ki niso podrejene moškemu liku". S posameznimi posnetki pa so svoj izdelek prikazali kot telovadne ročke, hot dog in daljnogled, kar so "močne in slikovite podobe, ki večini gledalcev ne predstavljajo seksualne konotacije".

Toda agencija ASA je nazadnje ugotovila, da je splošen vtis oglasa res preveč seksi, zato ni primeren za predvajanje čez dan, poroča britanski BBC.

Robin Thicke se je sicer že s prvotnim spotom za svojo uspešnico Blurred Lines znašel pod plazom kritik, saj so v njem nastopale gole manekenke. Spot je bil preveč pohujšljiv tudi za YouTube, zato so ga zaradi "neprimerne vsebine" odstranili, še vedno pa si ga je bilo mogoče ogledati prek portalov Vevo in Vimeo.